Egy kis cég az amerikai piac királya

befektetés hangulat tőzsde
Vágólapra másolva!
Van egy amerikai cég, melynek részvénye lenyűgöző fél évtizedet tudhat maga mögött. A LendingTree papírja ugyanis egészen 1 400 százalékot emelkedett az elmúlt öt évben, mellyel a széles S&P 1500 index legjobb teljesítőjének számít.
Vágólapra másolva!

Az online hitelezéssel foglalkozó LendingTree papírja az elmúlt öt év lenyűgöző raliját követően ráadásul még tovább erősödhet. Egyes kereskedők szerint ugyanis van még felfelé ható potenciál a vállalat részvényében.

A CNBC-nek nyilatkozva Craig Johnson, a Piper Jaffray technikai elemzője jelezte, a papír emelkedő trendje érintetlen maradhat, és továbbra is erősödésre számít,

amíg a részvény tartani tudja a 70 dolláros szintet.

A LendingTree részvénye kedden 2,66 százalékos emelkedéssel 83,25 dolláron zárt. A cég 2000 februárjában lépett tőzsdére, és noha az elmúlt években igen szépen teljesített, a jelenlegi árfolyama jelentősen elmarad a 2015-ös csúcsokhoz képest.

A LendingTree részvényének teljesítménye 2011 óta Forrás: Investing.com

Mindeközben az elemzők közössége szinte egyöntetűen további szárnyalásra számít. A medián elemzői várakozás ugyanis a FactSet adatai szerint 130 dolláros. Ez pedig további mintegy 50 százalékos emelkedést jelentene a jelenlegi szinthez képest.

A vállalat egyébként

a bankok versenyéből emelkedett ki.

Egy olyan „online hitelezési piacteret” biztosít ugyanis, ahol a magánszemélyek értékelhetik lehetőségeiket a lakáshitelek, a személyi kölcsönök, valamint az üzleti hitelek területén.

Ráadásul a hitelnyújtók egyre nagyobb keresletet mutatnak az online megoldások iránt, ahogy igyekeznek kihasználni a változó fogyasztói magatartást – tette hozzá a témához Eric Wasserstrom, a Guggenheim elemzője. Ebből a folyamatból pedig LendingTree további előnyre tehet szert a jövőben – jelezte az elemző.