A lázadók Cameron mögé álltak

CAMERON, David
Brüsszel, 2016. február 19. David Cameron brit miniszterelnök távozik az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának végén, 2016. február 19-én. A tagállamok vezetői a migrációs válságról és Nagy-Britannia uniós reformigényeiről tárgyaltak. (MTI/EPA/Olivier Hoslet)
Vágólapra másolva!
David Cameron miniszterelnök kormányának és pártjának számos tagja szavazott az unióból való kilépés mellett, a miniszterelnök képviselte irányvonal ellen. A Telegraph értesülései szerint 80 képviselő, beleértve az összes kilépéspárti minisztert levélben fordult Cameronhoz, hogy az eredménytől függetlenül maradjon hivatalban.
Vágólapra másolva!

Több mint 80 kiváláspárti konzervatív képviselő, köztük a kormány összes kiváláspárti képviselője írt levelet David Cameron miniszterelnöknek, írja a Telegraph. A levélben azt kérik a miniszterelnöktől, hogy maradjon hivatalban a szavazás eredményétől függetlenül.

Cameron beleállt

David Cameron teljes mellszélességgel a maradás mellett kampányolt, ráadásul be is jelentette, hogy lemond, ha a választók az unió elhagyására szavaznak. A népszavazást egyébként éppen Cameron kezdeményezte, részben a voksolás ígéretével nyerte meg a választásokat, és valószínűleg abban is szerepe volt, hogy sikerült engedményeket kicsikarnia Brüsszeltől.

Még lehet bizalmatlansági indítvány

A Telegraph úgy tudja, maradtak olyan konzervatív képviselők, akik nem írták alá a Cameronnak szóló levelet. Így még mindig meg lehet rá az esély, hogy a miniszterelnök ellenfelei bizalmatlansági indítványt nyújtanak be.