Bevásárolt a Richter

Richter Gedeon Nyrt., embléma
A Richter Gedeon Nyrt. egyik épülete
Vágólapra másolva!
Női termékenységet növelő hormont gyártó, svájci óriáscéget vett meg a Richter, a vásárlással a cég nőgyógyászati portfólióját szeretné fejleszteni.
Vágólapra másolva!

A Richter Gedeon Nyrt. csütörtökön jelentette be, hogy 190 millió svájci frankért (55,6 milliárd forint) megvásárolja a svájci Finox Holding nevű gyógyszercéget. A svájci vállalat főként női fertilitással kapcsolatos gyógyszereket gyárt, legismertebb terméke a BEMFOLAnevű stimuláló hormon. A készítményt jelenleg az Európai Unióban, a Közel Keleten és Ausztráliában is forgalmazzák.

„A Finox kiemelt stratégiai lehetőséget testesít meg a Richter számára

Várakozással tekintek a Finox szakértői gárdájával való együttműködés elé, hogy tovább növeljük a BEMFOLA általuk eddig elért sikerét. Ezegyúttal lehetőséget biztosít számunkra, hogy kulcsfontosságú régióink nagyrészében tovább erősítsük piaci jelenlétünket, sőt alkalmat ad további földrajzi terjeszkedésre is. Meg vagyok győződve arról, hogy a Finox felvásárlása és a BEMFOLA értékesítése magasabb részvényesi értéket teremt befeketetőink számára” – idézte a cég témában kiadott közleménye Bogsch Eriket, a Richter vezérigazgatóját.

Amerikában még nem forgalmaznak

„A Finox európai terjeszkedése folyamatban van, árbevétele gyorsan emelkedik. Egyedüllálló az a teljesítmény, amivel

és ezekből számos piacon kétszámjegyű piaci részesedésre tett szert és tudatában vagyok az ehhez szükséges beruházás mértékének. Rendkívüli örömünkre szolgál, hogy a Richtert sikerült megnyerni a BEMFOLA értékesítésére, hiszen meglévő termékpalettájuk, valamint a specializált üzleti modelljük jól kiegészíti azt. A Richter világviszonylatban az egyik piacvezető a nőgyógyászati termékek fejlesztésében és forgalmazásában” – tette hozzá Willy Michel, az Alapító, az Igazgatóság elnöke és a Finox Holding többségi részvénytulajdonosa.

A Richter globális jogokat szerzett a Finox legfontosabb készítményének értékesítésére, amely az EU területére 2014 májusában kapott forgalombahozatali engedélyt. A megállapodás ugyanakkor

nem tartalmazza az FDA törzskönyvezése esetén az Egyesült Államok piacára bevezethető,

hormont tartalmazó készítményre vonatkozó értékesítési jogokat, amelyek Willy Michel tulajdonában maradnak – közölte a társaság.