Piacfelügyeleti eljárást indított a jegybank

MNB, Magyar Nemzeti Bank
Vágólapra másolva!
Jogosulatlan szolgáltatás miatt azonnali hatállyal megtiltotta a jegybank kiskunfélegyházi székhelyű CreditLure Kft.-nek, hogy engedély vagy bejelentés nélkül bármely, az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen. 
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzeti Bank piacfelügyeleti eljárást folytat a CreditLure Kft. tevékenységének áttekintésére. Arra keresik a választ, hogy a társaság végez, illetve végzett-e az MNB engedélye nélkül, üzletszerűen a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló törvényben nevesített pénzügyi szolgáltatást, illetve kiegészítő pénzügyi szolgáltatást.

Újabb engedély nélküli pénzügyi szolgáltatóra csapott le a felügyelet Fotó: Hirling Bálint

A jegybank azt is áttekinti, hogy a társaság rendszeres gazdasági tevékenysége során végzett-e az MNB engedélye nélkül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról szóló törvényben meghatározott befektetési szolgáltatási tevékenységet, illetve nyújtott-e kiegészítő szolgáltatást, vagy az MNB engedélye nélkül vagy bejelentés hiányában biztosításközvetítői tevékenységet.

A bizonyítási eljárás során eddig beszerzett bizonyítékok alapján a jegybank végzésében

azonnali hatállyal megtiltotta, hogy a cég engedély nélkül vagy bejelentés hiányában bármely, az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen.

A jegybank a társaság adatait már korábban megjelentette internetes honlapja, jelezve, hogy a társaság nem szerepel az MNB nyilvántartásában. Így felügyeleti engedélyhez vagy bejelentéshez kötött tevékenység végzésére Magyarországon nem jogosult.