Ő a világ legmenőbb női hedge fund menedzsere

irány befektetés tőzsde
Vágólapra másolva!
Először került fel nő a világ leggazdagabb hedge fund menedzsereit tömörítő éves listára. A Genfben dolgozó befektető az eddigiek alapján ráadásul gyorsan menetelhet felfelé a legjobbak közé.
Vágólapra másolva!

Leda Braga az első nő, aki felkerült az Institutional Investor éves, a leggazdagabb hedge fund menedzsereket összesítő listájára. A genfi székhelyű Systematica Investments vezetőjeként Braga nagyjából 60 millió dollárt keresett az elmúlt évben, amivel a 44. helyet szerezte meg a frissen publikált listán – írja a Business Insider.

Ezzel egyenrangú helyre került két New York-i menedzserrel, Scott Fergusonnal a Sachem Head Capital Managementtől és Mark Kingdonnal a Kingdon Capital Managementtől.

A Systematica egyébként egy számítógép által vezérelt befektetési vállalat, amely a BlueCrest Capitalből vált ki. Braga BlueTrend alapja április 8-ig

6,4 százalékos emelkedést könyvelhetett el az idén,

majdnem megduplázva az egy évvel korábbi 3,4 százalékos teljesítményt – derül ki az Institutional Investor adataiból.

Forrás: Dreamstime

Braga vezetése alatt a Systematica eszközállománya március elejéig 10,2 milliárd dollárra emelkedett. Ezzel Braga

több vagyont kezel, mint bármely más nő a hedge fund szektorban.

Ha pedig a jelenlegi teljesítményét folytatja, úgy hamarosan a top 25-ös listára is felkerülhet.

A korábban a JPMorgan derivatívákat kutató csoportjánál dolgozó menedzser filozófiája, hogy a szisztematikus kereskedésen át vezet az út felfelé, ahogy az erősödő szabályozások mellett egyre nagyobb az ügyfelek igénye az alacsonyabb költségek iránt.