Egy tőkeemelésről döntött az FHB, nem kettőről

Vágólapra másolva!
Korábbi sajtóhírekkel szemben egy tőkeemelés volt az FHB Nyrt.-ben, és az sem igaz, hogy az állam nem vásárolhatott az új részvényekből. 
Vágólapra másolva!

Az FHB Nyrt. közgyűlése 2015. december 28-án és 2016. április 28-án tőkeemelésre vonatkozó felhatalmazásról döntött – nem tőkeemelésről -, ezek után felhatalmazták az igazgatóságot, hogy dönthessen. Végül az igazgatóság kétszer határozott tőkeemeléssel kapcsolatban,

de csak egy alkalommal döntött tőkeemelésről.

Erre 2015 decemberében került sor, ekkor 31 szövetkezeti hitelintézet tett előzetes kötelezettségvállalást a tőkeemelésre, és ez alapján döntöttek róla.

Januárban az igazgatóság megkereste a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt, hogy akarnak-e előzetes kötelezettségvállalást tenni a tőkeemelésre, mert ha igen, akkor a közgyűlés 2015. december 28-i felhatalmazása alapján és az általa meghatározott mértékig az igazgatóság döntene a tőkeemelésről. Mivel az MNV nem reagált, ilyen döntés nem született. Vagyis a korábbi sajtóhírekkel ellentétben

egy tőkeemelésre került sor, nem kettőre. Az sem igaz, hogy az állam mint régi tulajdonos nem vásárolhatott az új részvényekből.