Mozgalmas évre készülnek a magyar webshoposok

online vásárlás, e-kereskedelem, hitelkártya, webshop, webáruház
Nagy kérdés, tudnak- e profitálni a webáruházak a vasárnapi zárva tartásból
Vágólapra másolva!
Optimisták a magyar webáruházak a jövőt illetően, tízből nyolc online üzlet bővülésre számít 2016-ban – derült ki a MasterCard és a Shoprenter közös online kutatásából . A felmérés keretében megkérdezett 260 magyar webshop-üzemeltető több mint 40 százaléka kifejezetten innovatív beállítottságú személyként gondol magára, és igyekszik az elsők között csatlakozni az új dolgokhoz. 
Vágólapra másolva!

A MasterCard hazai tapasztalatai szerint a magyar kereskedők és vásárlók fogékonyak az innovatív technológiákra, így ezek terjedésével tovább bővülhet Magyarország digitális gazdasága. Ezt igazolja a kutatás is, amelyben a megkérdezett internetes üzletek 47 százaléka nyilatkozta, hogy lehet nála online módon kártyával vásárolni.

A kártyás fizetést nem biztosító boltok 34 százaléka pár hónapon belül tervezi a kártyaelfogadás bevezetését,

míg 29 százalékuk egy éven belül tartja megvalósíthatónak ezt a technológiai fejlesztést.

Az utánvétel népszerűbb

A kutatás arra is rávilágít, hogy ma már a megkérdezett webshopok 40 százalékánál az utánvétes fizetésnél is használhatják a kártyájukat a vásárlók az átvevőhelyen, az üzletben vagy éppen a csomagautomatánál.

Hamarosan már kódokra se lesz szükség online fizetésnél Forrás: AFP

„Egyre több magyar webshop rendelkezik online fizetési rendszerrel, de sokan még mindig inkább az utánvétes fizetést részesítik előnyben. Ennek egyik oka, hogy

Pedig az MNB szerint az összforgalomhoz viszonyítva továbbra is alacsony a hazai kártyaelfogadói hálózatban elkövetett visszaélések aránya" - mondta Eölyüs Endre, a MasterCard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

Nem lesz több kód

A mobilfizetés elterjedésével új fejezet nyílt a biztonságos digitális fizetések történetében. Az új, jelszavak nélküli hitelesítési megoldások, az ún. biometrikus azonosítási módok még kényelmesebb és biztonságosabb fizetést jelentenek. Az azonosítás a fizető személy egyedi fizikai, testi jellemzői alapján automatikusan történik. Az ujjlenyomatot, a szívritmust vagy a retina képét sem elveszíteni, sem ellopni, sem átadni nem lehet, éppen ezért biztosítanak gyors és egyszerű fizetést.