Vágólapra másolva!
Az 2014-2020-as uniós ciklusban a vállalkozók széles köre könnyen, gyorsan és minden eddiginél olcsóbban juthatnak hitelhez: több mint 700 milliárd forintos keret áll rendelkezésre, ennek mintegy 75 százalékát hirdeti meg a kormány a ciklus első felében.
Vágólapra másolva!

A Magyar Fejlesztési Bank közbeszerzésben kereste a stabil, tőkeerős, a legszigorúbb törvényi előírások mentén működő hitelintézeti partnereket, melyek vállalták, hogy saját fiókhálózatukon belül, az MFB Pontok arculatával megkülönböztetett fiókokban közvetítik az

uniós hitel- és vissza nem térítendő forrással kombinált hiteltermékeket.

Az MFB Pontok hálózatában a Takarékbank Zrt., a B3 TAKARÉK Szövetkezet, a Budapest Bank Zrt. és az FHB Zrt. konzorciuma vesz részt. A költségeket pedig az új rendszerben már nem az ügyfeleknek kell megfizetni.

Az előző uniós ciklus tapasztalatai alapján az MFB új modellt dolgozott ki a visszatérítendő források közvetítésére, ebből a legfontosabb, hogy

a hitelezési kockázatot az uniós programszámla viseli.

Így a vállalkozások olyan kedvező feltételekkel juthatnak forrásokhoz, amilyenre Magyarországon még nem volt példa. Május második felétől nulla százalékos kamat mellett is igényelhető visszatérítendő forrás. Továbbá azok is hozzáférhetnek a forrásokhoz, akiknek korábban erre nem volt lehetőségük.

A Pontokon az MFB a saját, kedvező feltételekkel elérhető pénzügyi termékeit is egységesen, egyszerűen és gyorsan juttatja el akár a kisebb településen működő vállalkozásokhoz is.

Az ütemezésben szereplő

442 MFB Pontot akár több száz további pont követi majd.

Az MFB Pontok végleges számára az MFB tesz javaslatot, és 2016. május 20-áig közbeszerzést ír ki a hálózat bővítésébe bevont hitelintézeti partnerek kiválasztására, ezzel tovább bővülhet az MFB közvetítő partnereinek száma. A hálózat kiépítésének végső határideje nem változott, 2016. december 31-ig minden MFB Pont a vállalkozók rendelkezésére áll majd.