Rekordéven van túl az Audi Hungaria

Audi Hungária TT Győr
Vágólapra másolva!
Rekorderedményeket könyvelhetett el 2015-ben az Audi Hungária Motor Kft., amely tavaly először érte el a kétmilliós darabszámot a motorgyártásban, míg a járműgyártást nézve több mint 160 ezer autó gurult ki a győri gyárból, derült ki a cég ingolstadti sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

2014-ben még több mint 20 ezer motor hiányzott a kétmillióhoz, azonban tavaly sikerült elérni a lélektani határt:

az Audi magyar leányvállalata 2 022 520 darab motort gyártott Győrben.

De nem csak motorból készült több, hiszen a járműgyártás is 25 ezerrel bővült, így tavaly már 160 206 autó gördült le a gyártósorról. Ezzel a járműgyár megnyitását követő második évben, 2015-ben elkészült a 300 ezredik teljes egészében Győrben gyártott autó.

Audi TT az Audi Hungária györi egységében Forrás: Audi

Az Audi Hungaria árbevétele 7,9 milliárd euró volt 2015-ben. A cég nyeresége pedig elérte a 442 millió eurót.

A több mint 11 ezer munkavállalót foglalkoztató magyar cég

az alapítása óta összesen több mint 8 milliárd eurót fordított beruházásokra

– csak tavaly félmilliárd eurót.

Egy újságírói kérdésre válaszolva Rupert Stadler a nemzetközi sajtótájékoztatón is elismerte a magyar cég eredményeit:

– jelentette ki a konszern igazgatótanácsának elnöke.

„Az egész konszern motorgyártásának ötödét a győri gyár adja" – ezt már Peter Kössler, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója jelentette ki a cég ingolstadti sajtótájékoztatóján. 2014-hez képest 20 százalékkal nőtt a vállalat teljes kibocsátása.

Jó évet zárt a csoport

Az Audi-konszern 1,8 millió autót adott el világszerte, ez 300 ezerrel több, mint amivel a 2015-ös stratégiában számoltak. 58 milliárd eurós értékesítési árbevétel mellett 4,8 milliárd euró feletti üzleti tevékenységből származó eredményt ért el a cég, ami 8,3 százalékos árbevétel-arányos nyereségnek felel meg.

„A 2016-os év számos új feladatot tartogat számunkra.

A vállalat ezzel a projekttel egyértelműen jelzi hosszú távú elkötelezettségét az Audi Hungaria és a magyar munkahelyek biztonsága irányába" – mondta az ügyvezető igazgató.

Az idei tervekkel kapcsolatban bejelentették, hogy a motorgyártás területén újabb motorvariánsokat vezetnek majd be és a Volkswagen-csoport központi motorszállítójaként továbbra is világszerte ellátják a konszern telephelyeit győri motorokkal.