Nem hagyják békén Simicska rádióját

Class FM
Vágólapra másolva!
Hatósági eljárást indít a Class FM-mel szemben a médiatanács, közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. A rádió az Orbán Viktor miniszterelnökkel szembenálló Simicska Lajos érdekeltsége.
Vágólapra másolva!

A médiatanács a Class FM Morning Show című műsorának január 14-ei és 19-ei adásai miatt indít hatósági eljárást, mert azokat

az adásokat a 12-es besorolás helyett vélhetően 16 éven aluliaknak nem ajánlottként kellett volna közzétenni.

A kifogásolható műsorrészletek a

és durva, trágár trollkommenteket humorosan népszerűsítettek, amit a védendő fiatal korosztály nem tud még a helyén kezelni, megfelelően értelmezni” – írták a közleményben.

Sebestyén Balázs és Vadon János – hatósági eljárás indult a Morning Show miatt Fotó: Origo

A médiatanács ezen kívül további eljárásokat is folytat nem megfelelő korhatár-besorolás miatt a rádió műsoraival kapcsolatban. „A december 30-ai és a január 4-ei adásban

valamint a felvetett szexuális témákat érzelemmentesen, erős obszcén kifejezésekkel mutatták be, a január 11-ei adás pedig aggályos kontextusban dolgozta fel a szexualitás, illetve a homoszexualitás témáját; pozitív, humoros színben tüntette fel az alkohol- és drogfogyasztást, továbbá durva trágárság is helyet kapott” – közölte az NMHH.

Nem csak a Class FM körmére néznek rá

Az eljárások a korhatár-besorolási szabályok betartását ellenőrző, az év elején megkezdett tematikus hatósági vizsgálat keretében zajlanak, amely a legnagyobb elérésű rádiókat érinti, így a Class FM-en kívül a Music FM-et, a Petőfi Rádiót és a Sláger Rádiót, a rájuk vonatkozó vizsgálati eredményeket a közeljövőben fogja tárgyalni a médiatanács.

Az NMHH hozzátette, hogy a testület ugyanakkor a Class FM január 27-ei és 28-ai – az egyik műsorvezető orvosi kezeléséről viccelődő – reggeli adását kifogásoló állampolgári bejelentést megvizsgálva nem látott jogalapot hatósági eljárás megindítására.

Vizsgálódnak a Tilos Rádiónál is

Állampolgári bejelentés alapján vizsgálja a hatóság a Tilos Rádió 7térítő című műsorának február 29-ei beszélgetését, mert a szolgáltató a műsorszámot korhatári figyelmeztetés nélkül tette közzé, bár vélhetően

12 éven aluliak számára nem ajánlottként kellett volna sugároznia,

közölte a médiatanács. „A kérdéses szegmensben ugyanis olyan szexuális tartalmú információk hangzottak el, amelyeknek értelmezése a kiskamaszok számára problémát jelenthet.”