Méltányos bérezést kérnek a NAV-osok

adóbehajtás, razzia, revizor, végrehajtás, próbavásárlás, adótartozás
Vágólapra másolva!
Kiszámíthatóságot, méltányos bérezést és életpályamodellt kérnek a vám- és pénzügyi dolgozók a Nemzeti Adó és Vámhatóság irányítóitól, mondta a Vám és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezetének elnöke.
Vágólapra másolva!

Holecz Gábor szerint a NAV-nál folyó szervezeti átalakítás – amelynek része a vám- és pénzügyi (adóügyi) igazgatási szervezet létszámának csökkentése is – veszélyezteti a vám- és pénzügyi terület működését, csökkenti a minőségi munkavégzés lehetőségét.

A szakszervezet elnöke szerint

a vám- és az adóigazgatási terület összevonása szervezetileg nem volt szerencsés,

a két szervezet munkája külön-külön hatékonyabb volt, például hathatósabb fellépést tett lehetővé a fegyvercsempészet, valamint a pénzmosás ellen.

Életpályamodellt is szeretne a szakszervezet Forrás: NAV

A NAV átalakítása során olyan „létszámmódosulások történtek”, amelyek veszélyeztetik a NAV működését, mondta Holecz Gábor.

Szorosabb együttműködésre van szükség

Ezt a véleményt osztották az Európai Vám- és Adóügyi Szervezetek Uniójának (UFE) vezetői is, akik szintén jelen voltak a sajtótájékoztatón. Az uniós országokban általában a gazdasági válság miatt megnyirbálták a kormányok e terület finanszírozását is, ami Serge Colen UFE elnök szerint megengedhetetlen.

Ez ugyanis veszélyezteti a terrorizmus elleni uniós fellépést is,

mondta Colen. Szerinte szorosabb együttműködésre van szükség az uniós tagállamok vám- és adóhatóságai, de más állami szervezetei között is.