És akkor Kovács Péter beengedte Petőfiéket a hátsó kapun

Petőfi Sándor feltételezett sírjához a Kerepesi úti temetőbe tartó gyászmenet 2015 július 17-én Petőfi Sándor feltételezett sírjához a Kerepesi úti temetőbe tartó gyászmenet 2015 július 17-én
Petőfi Sándor feltételezett sírjához a Kerepesi úti temetőbe tartó gyászmenet 2015 július 17-én
Vágólapra másolva!
A 2014-ben fejlesztett, az Imagine Cupon is díjazott Mistory applikáció városnéző túrákat varázsol kalandjátékká, főszerepben a felhasználóval. A különböző történeteket végigjátszva a játékos hol egy bűntény kusza szálainak felfejtésében segédkezik, hol szabadkőművesek után kutat. Olykor fantasytörténetbe csöppen, és ha bátor és kreatív, maga írja meg a kerettörténetet.
Vágólapra másolva!
A Mistoryban végigmehetünk a forradalmi helyszíneken Fotó: Szabó Gábor - Origo

Március 15-e alkalmából időutazásra hívják a játékosokat. Ehhez azt a kevéssé ismert momentumot ragadták meg, amikor a Nemzeti Múzeum portása, Kovács Péter beengedte Petőfiéket a mai Bródy Sándor utca felőli hátsó kapun. A játékosoknak különféle feladványokat kell megoldaniuk, hogy megtalálják az epizódszereplőből főszereplővé váló portás bácsit, így sikerre vigyék a forradalmat. A kaland az eredeti Pilvax közeléből indul, a helyszínen egy finom fekete helyett azonban csak a forradalom kávésa, Fillinger János üzenete várja a forradalmárokat.

Az ünnepi játék március 10-től elérhető az applikáció Story-könyvtárában, magát a Mistoryt pedig a Google Playből lehet letölteni.