Megint magyar kézben a MOM

Vágólapra másolva!
Ismét száz százalékos hazai tulajdonba került az 1876-ban alapított MOM Vízméréstechnikai Zrt. Az idén 140 éves vállalat a tulajdonosváltás mellett arculatváltással is jelzi egy új gazdasági korszak nyitányát.
Vágólapra másolva!

Hazai befektetési csoport vásárolta vissza egy német konszerntől az emblematikus mérőműszergyártó vállalatot. Metens Regis vezérigazgató elmondta, hogy a cég eddigi tulajdonosa, a német Diehl, a Metering divízión belül üzleti modellváltás részeként egyre inkább a szolgáltatásokat és a rendszerüzemeltetést helyezi fókuszba, így felajánlották a lehetőséget a MOM Zrt.-nek a menedzsmentkivásárlásra.

a MOM Zrt. számíthat arra a fontos támogatásra, amelyet az eddigi tulajdonos nemzetközi háttere biztosított, illetve a Diehl Metering divízió kulcspartnerévé válik” – tette hozzá.

A MOM Zrt. itthon piacvezető, a globális piacon fontos szereplő. „Az iparág új, meghatározó trendje egyértelműen az okosmérés, angol nevén a smart metering. Ezen a területen hozzávetőleg 98 százalékos a piaci részesedésünk,

2015-re több mint 130 ezer okos- és több mint 500 ezer rádiómodul

fogadására alkalmas mérő került a hazai szolgáltatókhoz” – mondta Timár Dávid, a MOM Zrt. kereskedelmi vezetője. Elmondta még, nagy potenciált látnak abban, hogy a cégnek saját fejlesztései és már befejezett, sikeresen működő projektjei is vannak az okosmérő-gyártásban és -kielyezésben. Kiemelte, hogy az Észak-dunántúli Vízmű Zrt.-vel kialakított együttműködés keretén belül több mint ezer vízmérőt telepítettek, és hozzátette, a függetlenedés legnagyobb lehetősége az, hogy így

teljesen új termékeket tudnak majd gyártani és forgalmazni.