Dunakeszin már készülnek a CAF villamosok

3-as villamos CAF Urbos 3 típusú villamos CAF villamos Kőrösi Csoma Sándor út KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ villamos
Budapest, 2015. december 28. Új CAF Urbos 3 típusú, 2221 pályaszámú villamos halad Budapesten, a X. kerületi Kőrösi Csoma Sándor úton, a 3-as villamos vonalán. Az új villamosflotta 35 rövidebb (34 méteres) és 12 hosszabb (56 méteres) járműből áll majd. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
A Dunakeszi Járműjavítónál elkészültek a szükséges beruházások a CAF villamosok összeszereléséhez: az egyik csarnokban már készül is az első villamos.
Vágólapra másolva!

A Dunakeszi Járműjavító a CAF által a Budapesti Közlekedési Központ részére gyártott villamosok összeszerelésére és üzembe helyezésére tavaly novemberben szerződött, írja a Dunakeszi Post.

Hosszú CAF-ok az 1-esen

Különösebb bejelentés nélkül megjelentek a CAF villamosok hosszú, 56 méteres változatai is az 1-es villamos vonalán. Az iho.hu szakportál szerint a CAF Urbos hosszabbik változatából összesen 12 áll majd forgalomba fokozatosan, ugyanennyi hármas Tatra szerelvényt kiváltva.

A városban készülő nyolc villamos végszereléséhez és a szükséges próbákhoz jelentős beruházásokra volt szükség, hogy az üzemrészek megfeleljenek a CAF Hungary Kft.-vel kötött szerződésben foglaltaknak, közölte a portál.

Dunakeszin már szerelik a villamosokat Forrás: MTI/Faludi Imre

A megállapodás alapján augusztus 3-ig kell elkészülniük a villamosoknak. A portál szerint

  • a szerelőcsarnok építészeti átalakítása 142,2 millió forintba,
  • a tesztcsarnok létrehozása 55,5 millió forintba,
  • a próbapálya felsővezetéki szakasz kiépítése 78,3 millió forintba,
  • az áramátalakító létesítése 137,8 millió forintba,
  • a vasútgépészeti berendezések 46,6 millió forintba,
  • míg az egyéb külső munkák 28,3 millió forintba

kerültek, ami összesen 488,7 millió forint. A beruházáshoz a fedezetet a fő tulajdonos képviselője, az MNV Zrt. tulajdonosi kölcsönként folyósította.

Vitézy elégedett

„Rengeteget dolgoztunk Tuzson Bencevel közösen azért, hogy szerepet kapjon a Dunakeszi műhely az új villamosok összeszerelésében és legalább részben magyar villamosok kerüljenek Budapestre, sok-sok évtized után” – írta Facebook-oldalán Vitézy Dávid, a BKK volt vezérigazgatója.