Fontos határidő a Buda-Cash károsultaknak

Buda-Cash Brókerház
A lavina elindítója
Vágólapra másolva!
Március 26-ig nyújthatják be a Befektető-védelmi Alap honlapjáról letölthető űrlapon kártalanítási kérelmüket a Buda-Cash károsultak. A Beva eddig több mint 10 ezer Buda-Cash ügyfél kérelmét vette nyilvántartásba.
Vágólapra másolva!

Egy hét áll még rendelkezésükre azoknak a Buda-Cash károsultaknak, akik idáig nem nyújtották be kártalanítás iránti kérelmüket a Befektető-védelmi Alaphoz (Bevához).

A Beva eddig 10 430 Buda-Cash kártalanítási igényt vett nyilvántartásba,

az igénybejelentő lap a budacash.bva.hu oldalról tölthető le.

A Buda-Cash károsultaknak a Beva a hiányzó értékpapírok és pénzösszeg után

befektetőnként maximálisan 20 ezer eurónak megfelelő (6 105 400 forint) kártalanítást fizet

a felszámolás napján érvényes árfolyam alapján számított forintösszegben. A kártalanítás egymillió forintig 100 százalékos, az egymilliót meghaladó rész után pedig 90 százalék.

Az MNB 2015. március 4-én kelt határozatával visszavonta a Buda-Cash Brókerház Zrt. tevékenységi engedélyét, és kezdeményezte a társaság felszámolását. A Fővárosi Törvényszék 2015. március 5-én elrendelte a Buda-Cash Brókerház Zrt. felszámolását és felszámolóként a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.-t jelölte ki.

Forrás: MTI/Sallmayer Gábor

A felszámolás elrendelésével a károsultak jogosulttá váltak a Beva kártalanítására, amelyről az alap közleményben értesítette a befektetőket. A Beva a kártalanítási igényeket 2015. március 27-től számított egy éven belül fogadja be, a kártalanítás értékhatára a 2015. március 5-i euróárfolyam alapján számítva 6.105.400 forint.