A svéd modellre pályázik az adóhivatal

NAV, Nemzeti Adó-és Vámhivatal, illusztráció
Vágólapra másolva!
A kormány az adóeljárás radikális egyszerűsítésén dolgozik, a felesleges bürokratikus szabályok megszüntetése van napirenden – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Nemzeti Adó- és Vámhivatal országos vezetői operatív értekezletén. És jöhet a svéd modell is.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető szerint, ha növeli a kormány a NAV elfogadottságát, magát az államot, az állam által nyújtott szolgáltatások értékét viszi közelebb az emberekhez.

A fiskális fegyelem a magyar gazdaságpolitika hitelességének alapja, mondta Varga Mihály. Az államadósság további csökkentése, illetve az államháztartás hiányának kordában tartása nagymértékben múlik azon, hogy a NAV miként tudja biztosítani az államháztartás bevételeit - mondta a miniszter.

A NAV azt szertné, ha a népszerűségi lista élén állna Fotó: Vorigin Dóra [origo]

A tárcavezető kiemelte: mivel az adózás kivétel nélkül minden vállalkozást és gyakorlatilag valamennyi embert érint, ezért döntött úgy a kormány, hogy új elvek mentén, új szervezeti keretek között dolgozik tovább az adóhivatal.

Az adóhivatalnak a jövőben partnerként kell támogatnia a vállalatokat abban, hogy jobban eligazodjanak az adózás kérdéseiben, hogy minél kisebb adminisztrációs teher nehezedjen rájuk, és hogy minél kisebb időráfordítással tehessenek eleget adókötelezettségeiknek – mondta Varga Mihály.

A kitűzött cél nem lehet más, mint a

„svéd modell” elérése, ahol a közigazgatási szervek népszerűségi listájának élén az adóhivatal áll

– mondta Varga Mihály.

Szavazzon!

Ön szerint mennyire népszerű Magyarországon az adóhivatal?