Bemutatkozik Amerikában a magyar fejlesztés

Vágólapra másolva!
A médiapiaci tulajdonviszonyokat, pénzügyi mutatókat egyedülálló módon összegző és kezelő adatbázis magyar fejlesztőit is beválasztották a legígéretesebb vállalkozások közé az Egyesült Államok egyik leggyorsabban növekvő startup konferenciáján.
Vágólapra másolva!

Idén a Magyarországon 2011-ben alapított Whitereport.hu is a Collision vendége – ez ma az Egyesült Államok egyik leggyorsabban növekvő technológiai konferenciája. A magyar startup várhatóan

több mint 7000 befektető és cég előtt mutatkozik be

április 26-a és 28-a között New Orleans-ban, a Data Track szekcióban.

A Collision önálló programot hozott létre Alpha néven a különösen ígéretesnek tartott startupoknak. Itt került be most a Mobilitás és Multimédia Klaszter tagja a „big data” témájú startupok csoportjába. A konferencián 2015-ben közel 450 befektető és több mint 1000 startup vett részt, beleértve a kiválasztott Alpha-tagokat. A pár tucat Alpha-startup – köztük a Whitereport csapata – a projektje után érdeklődő befektetőkkel, mentorokkal előre szervezett beszélgetéseken találkozhat New Orleansban. A Whitereport.hu alapítója, Incze Kinga abban bízik, hogy mindez megalapozhatja

az itthon 5 éve stabilan működő mediabrowser nemzetközi indulását.


A Collision alapítói Európa legnagyobb – 134 ország résztvevőit gyűjtő – tech startup konferenciája, a 40 ezer látogatót vonzó Web Summit szervezői is egyben. A tavalyi beszámolók szerint ezzel 40 startup több mint 1 milliárd dollárnyi befektetést szerzett 9 hónapon belül.

A független adatokkal dolgozó Whitereport.hu adatbázisban gyűjti össze a

televíziós, rádiós, nyomtatott, online, közterületi és mozis médiumadatókat,

kereskedelmi és településszintű információkat, illetve ezek hiteles pénzügyi adatait. Az adatok épp úgy használhatók kutatásra, mint versenytárs-elemzésre, hasznos fúziók előtt és informatív lehet médiavállalkozóknak. Negyedéves bontásban követhető a médiaszolgáltatások száma, tulajdonosváltásai és más fontos változásai, illetve éves bontásban a top line pénzügyi helyzetük. Magyarországon ez több mint 11 ezer médium és 6 700 médiumüzemeltető adatait jelenti, amelyekre mind rákereshetünk online.