Magyar abroncs a Tour de France-on

Tony Martin, Tour de France, kerékpár, macskakő, macskaköves
FRANCE, Cambrai : Germany's Tony Martin (2ndR) rides in the pack on the cobblestones during the 223.5 km fourth stage of the 102nd edition of the Tour de France cycling race on July 7, 2015, between the Belgian city of Seraing and Cambrai, northern France. AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG
Vágólapra másolva!
A versenykerékpárok karbonkerekeinek gyártásával foglalkozó tatai Te-Ker-Ker Bt. Mr. Wheel márkájú kerekei T500-as változatára megszerezte a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség engedélyét, így azt használhatják a műfaj csúcsának tekintett versenyeken, a Tour de France-on, a Giro d'Italián is - írta a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Krupánszky Zoltán cégvezető elmondta, gyakorlatilag várólistára gyártanak a modellből, akkora a nemzetközi érdeklődés. Korábban az volt az általános vélekedés, hogy a Kelet-Közép-Európából származó termékek nem képviselnek kiemelkedő minőséget, de ez megdőlt az UCI-minősítéssel.

Még nincs vége

A cégvezető elmondta, hogy folytatják a minősítési munkát, az időfutam-kerékszettre is meg kívánják szerezni az UCI jóváhagyását, mivel ez kecsegtet leginkább megtérüléssel. Hozzátette ugyanakkor, hogy a teljes termékpaletta minősítésében még nem gondolkodnak, mert az nagyon költséges volna.

Maradnak a támogatottak

Már több versenyző jelentkezett, hogy a Mr. Wheel szponzorálja őket, amihez azonban még több pénzre lenne szükség, mivel a kandidálók döntő többsége azt szeretné, hogy a társaság ingyen biztosítsa a kerekeket. Ez később lesz lehetséges, a cég egyelőre megmarad korábbi támogatottjainál, a luxemburgi Differdange és a magyar-osztrák Epronex csapatoknál.