Másfél év alatt negyedével nőttek a lakásárak

kulcs eladás átadás ház lakás szerződés
House with blueprints and key
Vágólapra másolva!
Tovább emelkedtek a lakásárak tavaly a harmadik negyedévben, és az FHB Lakásárindex adatai alapján hamarosan elérik a válság előtti szintet.
Vágólapra másolva!

Tavaly a harmadik negyedévében tovább növekedett az FHB Lakásárindex: a korábbi 188,23-ról, 193,6-ra változott az értéke, így a drágulás mértéke a második negyedévhez képest nominálisan 2,9, míg reál értelemben 2,5 százalékos volt.

Az adatok alapján

a lakásárak lassan elérik a válság előtti szintet,

jelenleg a 2008 végén, 2009 elején tapasztalható árakkal szembesülhetnek a lakásvásárlók, a különbség már csak csupán 3,5 százalékos a 2008-as csúcshoz képest, közölte az FHB Jelzálogbank.

Másfél éve folyamatos a növekedés Forrás: FHB Jelzálogbank

A hazai lakásárak növekedése 2014 második negyedéve óta folyamatos.

A drágulás mértéke azonban fokozatosan mérséklődik. Az első negyedévben még több mint 7 százalékos áremelkedés volt, a második negyedévben 3,9 százalékos, míg a harmadik három hónapban 2,9 százalékkal mentek fel az árak, olvasható a cég közleményében.

Másfél év alatt jelentősen nőttek az árak

Az FHB Jelzálogbank szerint a felívelés kezdete óta eltelt másfél évben (2014. áprilisától 2015. szeptember végéig) a lakóingatlanok nominálisan és reál értelemben is körülbelül 25,8 százalékkal drágultak.