Vége a télnek, folytatódhatnak a kilakoltatások

Vaskapu utca Roma Cigány Szegénység Cigány Szegénység A vaskapu utcai önkormányzati bérházban néhány család önkényesen foglalt lakást. A hivatal kilakoltatásra készül.
A vaskapu utcai önkormányzati bérházban néhány család önkényesen foglalt lakást. A hivatal kilakoltatásra készül.
Vágólapra másolva!
A téllel véget ér a kilakoltatási moratórium, újra utcára lehet majd tenni az adósokat. Elemzők a családi csődvédelem és a csokhitel felfutását várják a moratórium végétől.
Vágólapra másolva!

Március 1-jén, kedden lejár a téli kilakoltatási moratórium, ami szakértők várakozása szerint segíti a családok otthonteremtési kedvezményéhez (csok) kapcsolódó támogatások és a magáncsőd intézményének felfutását - írja a Magyar Hírlap és a Világgazdaság hétfői számában.

Utcára lehet tenni az adósokat

A Világgazdaság azt emeli ki, hogy hétfőn még jelentkezhetnek a családi csődvédelembe azok, akiknek ingatlanjuk veszélyben van.

A moratórium megszűnése azt jelenti, hogy a végrehajtás alatt lévő ingatlanokat már nem muszáj lakottan értékesíteni, az utcára lehet tenni az adósokat

- írják.

2200 milliárd forintnyi jelzálog

A Magyar Hírlap cikke szerint a türelmi idő feloldása lehetővé teszi, hogy a bankok részt tudjanak venni a csok programban. A lap idézi Simonyi Tamást, a KPMG szenior igazgatóját, aki blogbejegyzésben írta: ugrásra készen állnak a befektetők, akik felvásárolnák a bankoktól a bukott lakáshiteleket. A KPMG szerint a rossz, de jelzáloggal fedezett hitelek mintegy 2200 milliárd forintot tesznek ki.