Alapok online: lépett a Concorde Alapkezelő

táblagép technológia internet szórakozás
Vágólapra másolva!
Alapok Online névvel online befektetési alap értékesítési felületet indított a Concorde Alapkezelő. Jelenleg a társaság 15 legnépszerűbb befektetési alapja érhető el az online platformon, ezek között szerepelnek a tavalyi év legjobban teljesítő kötvény-, részvény- és abszolút hozamú alapjai is.
Vágólapra másolva!

Bilibók Botond, az alapkezelő vezérigazgatója szerint a sikeres pénzügyi szolgáltatók csak úgy őrizhetik meg versenyképességüket, ha szolgáltatásaikat digitálisan is elérhetővé teszik. A napokban indult Alapok Online online felületen keresztül az alapok mindenki számára elérhetők, díjmentesen megvehetők és eladhatók. Az online forgalmazott alapok között több abszolút hozamú, pénzpiaci-, kötvény- és részvényalap is megtalálható.

A befektetések biztonsága érdekében az online felület minden felhasználójának személyre szóló nevesített számlája lesz KELER-nél (KELER Központi Értéktár Zrt.).

Egy fontosabbak az online felületek Forrás: 123rf.com

„A globális trendek azt mutatják, hogy

amelynek köszönhetően olcsóbban, gyorsabban és egyszerűbben kezelhetők pénzügyeink, befektetéseink. Hiszünk abban, hogy érdemes kiaknázni az online technológia előnyeit és segítségével az eddig kiszolgált privát és intézményi befektetői körön túl is közelebb vihetjük befektetési termékeinket a megtakarítókhoz. Ezért hoztuk létre az Alapok Online-t” – idézete a cég közleménye Bilibók Botondot, a Concorde Alapkezelő vezérigazgatóját.

Bilibók Botond kiemelte ugyanakkor, hogy az online elérhetőség nem írja felül azt az elvet, hogy a befektetési alapok alapvetően azon megtakarítók számára jelentenek hatékony megoldást, akik

minimum 3-5 éves befektetési időtávban gondolkodnak, már rendelkeznek megtakarítással, vagy képesek rendszeresen félretenni.

Mindamellett, hogy közvetlenül, kényelmesen fektethetnek be, továbbra sem a napi kereskedés a cél, fontos hogy a választott alapok jellemzőivel és a saját kockázattűrő képességével a befektető tisztában legyen.