Aki a nevét adja a termékéhez, annak fontos a minőség

vállalkozás, vállalkozó, kkv, sütés, pék, péksütemény, sütemény,
France,Cerilly, preparing pies
Vágólapra másolva!
A tavaly indult, új uniós ciklus forrásainak a 60 százalékát vállalkozásfejlesztésre fordítja a kormány, amelynek kezdeményezettjei a kis- és középvállalkozások, így a családi vállalkozások is - hangsúlyozta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára péntek délután Sopronban a családi vállalkozások találkozóján.
Vágólapra másolva!

A magyar GDP 50-60 százalékát, a foglalkoztatottsági szintnek pedig a felét a családi vállalkozások adják - emelte ki az államtitkára. Hozzátette: fontos, hogy a kormányzat a családok gazdasági összetartó erejét is támogassa. Erősíteni kell azokat, akik hosszú távon gondolkodnak abban, hogy a magyar nemzeti össztermékhez hozzájáruljanak, akik leginkább odafigyelnek a minőségre, hiszen a saját nevüket adják a portékájukhoz - mondta Rétvári.

Segítik a stabilitást

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy idén és jövőre is írnak ki pályázatokat, amelyeket a kkv-k is igénybe vehetnek, ide értve a családi vállalkozásokat is. Majd részletezte, hogy ezek

a pályázatok a vállalkozásindítástól a fejlesztésig sokféle területet érintenek, és zömmel vissza nem térítendő támogatások.

A családi vállalkozások segítik a gazdaság stabilizálását, élénkítik a vállalkozási szemléletet, és tisztább belső viszonyokkal bírnak, telephelyeikhez pedig jobban ragaszkodnak - mondta Rétvári.