Rekordszámú utasa volt tavaly a Lufthansának

German airline Lufthansa on strike LOGO STRIKE labour cabin crews SQUARE FORMAT
An aircraft of German carrier Lufthansa takes off from the airport in Munich, Germany, 6 November 2015. Lufthansa's cabin crews are going to go on strike at the airports in Frankfurt and Duesseldorf, starting in the afternoon hours on Friday, 6 November. Photo: Peter Kneffel/dpa
Vágólapra másolva!
A Lufthansa Csoport légitársaságai 107,7 millió utast szállítottak 2015-ben, ami új rekord a társaság történetében. A Csoport 1,6 százalékkal több utasról számolt be, mint egy évvel korábban.
Vágólapra másolva!

A Lufthansa gépei több mint 1 millió alkalommal emelkedtek a levegőbe, a járatok kihasználtsága pedig minden korábbinál magasabb, 80,4 százalékos szintet ért el, ami 0,3 százalékponttal haladja meg a 2014-es értéket.

Térül a befektetés

A csoport sokat fektetett ajánlatai és szolgáltatásai fejlesztésébe az utóbbi években. Az elmúlt évben például 17 új repülőgépet állított szolgálatba.

Flottája további 251 sugárhajtású utasszállítóval fog bővülni a következő tíz évben.

Emellett az utazás kényelme is érezhetően javult a minden osztályra kiterjedő kabinmodernizáció, a fedélzeti szolgáltatások színvonalának emelése, valamint a szélessávú internetcsatlakozás bevezetése révén.