Magyarok a legjobb kelet-európai startupok között

bokszkesztyű
Close up boxer and punch bag with blurred motion
Vágólapra másolva!
A Get in the Ring startup versenyen egy bokszmérkőzéshez hasonlóan két startup csapat egy-egy képviselője szállt ringbe, ahol öt menet alatt kellett meggyőzniük a zsűrit arról, hogy az ő ötletük vagy vállalkozásuk nyújtja a jobb befektetési lehetőséget. A versenyt idén 4 kontinensen, 80-an országban rendezték meg.
Vágólapra másolva!

A kelet-európai regionális verseny Szófiában rendezték, ahol több százfős tömeg előtt bizonyítottak a csapatok. Az ötlet szekcióban az online anatómiai atlaszt fejlesztő RF Anatomy csapata jutott Debrecenből. Startup kategóriában a tréningek piacát forradalmasító Practify csapata szállt ringbe. Mind a két csapat jó teljesített, de a zsűri végül a verseny kolumbiai nemzetközi döntőjébe a romániai Symme 3D és a bolgár ClaimCompass csapatát jutatta tovább.

Folytatják és másokat is biztatnak

„Egy éve még mi sem gondoltuk volna, hogy a világ egyik legnagyobb startup versenyének regionális döntőjében képviselhetjük Magyarországot, megtiszteltetés volt.

Csak bíztatni tudunk minden fiatalt, ha van egy jó innovatív ötlete ne hagyja elveszni, vágjon bele, mert neki is sikerülhet"- mondta Fábián Ádám az orvostanhallgatók ötletéből indult RF Anatomy csapat képviselője.

Lehetőség a tehetségeknek

A magyarországi fordulót szervező Enterprise Hungary Nonprofit kft. célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson a tehetséges innovatív vállalkozásoknak, valamint egy új, széleskörű találkozási platformot hozzon létre a Get in the Ring verseny keretein belül a hazai startup ökoszisztéma szereplőinek.

Új fejezet nyílt

A „Get in the Ring!" két hazai eseménye, méretében és hangulatában is új fejezetet nyitott a hazai startup versenyek között.

A nézők soraiban befektetők, döntéshozók, vállalkozók és a jövő startup generációjának képviselői is helyet foglaltak.

"2016-ban az a célunk, hogy Debrecen és Budapest, Győr mellett, Miskolcon és Szegeden is lehetőséget teremtsünk a vidék legjobb innovatív vállalkozásainak, hogy ringbe szálljanak. Ezzel a munkával párhuzamosan a holland szervezőkkel közösen

A Get in the Ring következő őszi versenyéig elindítottuk a Startup Campus egyetemi programot, amely debreceni, budapesti és győri felsőoktatási hallgatók startup inkubációját támogatja. A Startup Campus program 2016. januárban a Nemzeti, Innovációs és Fejlesztési, Kutatási Hivatal (NKFIH) támogatásával indult el" - mondta Kovács Zsolt az Enterprise Hungary Nonprofit kft. operatív vezetője.