Iskolapadba menekülnek a munkanélküli kismamák

Sonnentherme
A Sonnentherme medencéit kifejezetten a kisgyerekekre szabták
Vágólapra másolva!
Sok kismama, azért nem tud visszamenni korábbi munkahelyére, mert az megszűnt, vagy mert munkaideje nem összeegyeztethető a kisgyermekeivel. Az OKJ-s képzések rengeteg lehetőséget adnak egy új szakma megtanulására is, a legtöbben mégis a pénzügyi vonalon szeretnének elhelyezkedni.
Vágólapra másolva!

Az álláskereső kisgyermekes anyukák munkaerőpiaci kilátásai a nyugdíj előtt állókéhoz és a pályakezdőkéhez hasonlóan nehéz.

Bár törvény védi a várandós édesanyák munkahelyét, mégsem ritka, hogy a gyes vagy gyed ideje alatt megszűnik valakinek a pozíciója, vagy épp nincs állása, amikor megérkezik a legújabb családtag.

Az OKJ-s képzések között a vezető helyen van a tb-ügyintéző és a adótanácsadó képzés is Forrás: ANDI.BRUCKNER/Andi.Bruckner

A munkaerőpiacra történő visszatérés miatt sok kisgyermekes anyuka választ valamilyen rugalmas időbeosztásban elvégezhető, OKJ-s képzést - közölte a Perfekt Zrt.

Az OKS-j képzés mellet szól, hogy

kisgyerekes anyukák, rugalmas időbeosztással, gyes vagy gyed mellett is tanulhatnak.

Egy anyuka több szempontból is rizikós lehet a munkaadóknak, hiszen akit otthon egy kisgyerek vár, sokkal kevésbé rugalmas a munkaidejét tekintve. Ugyanakkor a munkakeresők oldalról is vannak elvárások, amelyek növelhetik az álláskeresés idejét.

Pénzügyi vonalat kedvelik az anyák

A Perfekt adatai szerint különösen

népszerűek az anyukák körében a pénzügyi-számviteli OKJ-s

képzések, amik jó karrierlehetőségnek tekinthetők, hiszen az átlagosnál magasabb fizetést ígérnek.

A nők körében az OKJ-s képzések toplistájának első három helyén a társadalombiztosítási ügyintéző, a vállalkozási mérlegképes könyvelő és a bérügyintéző áll, de népszerű a pénzügyi-számviteli ügyintéző, a pénztárkezelő és valutapénztáros, valamint a magasabb szintű adótanácsadó képzés is.