Taroltak a csomagküldők

Az internetes vásárlás buktatói, erre figyelj, mielőtt a neten rendelsz
Az impulzusvásárlás buktatói közül mindjárt az első, ha még ki sem csomagoltuk, de már meg is bántuk
Vágólapra másolva!
A kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adat szerint 4,8, naptárhatástól megtisztítva 4,3 százalékkal nőtt tavaly novemberben az előző év azonos időszakához képest.
Vágólapra másolva!

A január 7-i első becslésben közölt, a naptárhatástól megtisztított 4,4 százaléknál 0,1 százalékponttal kevesebb a második becslés adata – írj a Központi Statisztikai Hivatal.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 1,7, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 7,7, az üzemanyag-kiskereskedelemben 4,7 százalékkal emelkedett.

Nőtt a dohányboltok forgalma is

Az élelmiszer-kiskereskedelem 78 százalékát adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 0,6, az élelmiszer-, ital-,

dohányáru-szaküzleteké 6,1 százalékkal nőtt.

Hiába drágult a cigaretta, akkor is több fogyott belőle Forrás: MTI/Kovács Attila

Az iparcikk jellegű vegyes üzletekben 19,7 százalékkal emelkedett a forgalom,a textil-, ruházati és lábbeli üzletekben 14,3, a használtcikk üzletekben 11,3, a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk üzletekben 4,3, a gyógyszer-, gyógyászati termék- és illatszer üzletekben 3,4, valamint a bútor-, műszakicikk-üzletekben 2,3 százalékkal.

A csomagküldő és

internetes kiskereskedelem volumene 26,2 százalékkal emelkedett

,ezzel folytatódott az évek óta tartó bővülés - közölte a KSH.

Nagyont ugrottak a netes vásárlások Forrás: Thinkstock

Az európai statisztikai rendszerben a kiskereskedelembe nem számító gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 2,7 százalékkal csökkentek.

Spar üzlet az OMV benzinkúton Fotó: Bielik István - Origo

Az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma folyó áron 801 milliárd forint volt tavaly novemberben. A forgalom 45 százaléka az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben, 39 százaléka a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 16 százaléka az üzemanyagtöltő állomások hálózatában realizálódott.