Jót tesz nekünk a kafetéria

ápolók
Családias hangulatú ebéd a KIOSK-ban
Vágólapra másolva!
Azok a kollégák, akik együtt ebédelnek, a munkában is jobban együttműködnek, derül ki a Cornell Egyetem legfrissebb tanulmányából. A közismert szilícium-völgyi óriások – Facebook, Apple, Google – is egyre több fantáziát látnak étkezési jegyek osztogatásában.
Vágólapra másolva!

Sok cég a mai napig tréningek és csapatépítők sorát erőlteti, hogy az alkalmazottak megtanuljanak együttműködni, és hatékonyabb legyen a munkavégzés. A legnagyobb probléma ezekkel a foglalkozásokkal, hogy kötelezőek, és a nem képezik természetes részét egy munkanapnak. A közös étkezés azonban észre sem vesszük, de összekovácsolja az embereket.

Együtt enni jó

Kevin Kniffin, a Cornell Egyetemtől másfél éven keresztül amerikai tűzoltók együttműködési képességeit vizsgálta. A társadalomtudományi professzor 13 tűzoltóállomáson végzett kutatást, amibe 244 lánglovagot vont be. Kniffin főleg az étkezési szokásaira és a csapat együttes teljesítményére volt kíváncsi.

Családias hangulatú ebéd a KIOSK-ban Forrás: Red Lemon Media

A vizsgálódásból egyértelműen kiderült, hogy

a közös étkezés erősebb csapatszellemet eredményez.

Ez persze nem azt jelenti, hogy mostantól be kellene szántani az összes csapatépítőt, de egy fesztelen légkörben elköltött közös ebédben nincs semmi kényszerű, semmi erőltetett. A természetesen formálódó kötelékek - most már tudományosan bizonyítottan - összetartják a munkavállalókat. A jobb csapatteljesítmény pedig növeli hatékonyságot, nem utolsó sorban pedig a profitabilitást.