A Télapó üzent a jó gyerekeknek a CES-ről: Ezt kapjátok karácsonyra

SBbrick, CES2016
A Télapó civilben készül az év végi hajtásra. Nagyon bejön neki az SBrick
Vágólapra másolva!
A sörfőző után is tudnak újdonságot vinni a CES kütyükiállításra a magyarok. Kevesen tudják, de karácsony után még a Télapó is itt néz körül, hogy mi kerüljön a fa alá. A magyar standot pedig tátott szájjal nézte csütörtökön, ahova az SBrick is megérkezett egymás ellen harcoló legóváraival. 
Vágólapra másolva!

A CES kütyüexpót a Brewie-val kezdtük. Ők az egyik startup, amit a Magyar Nemzeti Kereskedőház kihozott Las Vegasba, hogy meg tudják mutatni magukat. Őket váltotta az SBrick, akiktől még a Télapó álla is leesett.

Ez lesz a legmenőbb játék a karácsonyfa alatt jövőre, az tuti.

A Télapó civilben készül az év végi hajtásra. Nagyon bejön neki az SBrick Forrás: Origo

Nagyon lemaradtam légózásban az elmúlt 20 évben, így az SBrick csapata gyorsan felhúzott arra a szintre, ahol megérthettem, hogyan is működik az új játékuk.

A Legónak van egy Technic sorozata, ez az eredetihez hasonló építőkockákból áll, de járnak hozzá motorok, akksik, minden, ami az összerakott játékok mozgatásához kell. Ezekkel akkor a legnagyobb élmény játszani, ha saját maga irányíthatja az ember őket.

A Lego saját megoldása azonban korántsem tökéletes. És itt jön a képbe az SBrick.

Fejlesztettek egy eszközt, amivel telefonunkról is irányíthatjuk a legókat. Sőt napfényben és utcán is működik. A kész játékba beépítve egy SBrickkel 4 féle utasítást is tudunk adni. Két utasítás ugye elég egy autó irányításához. De bonyolult építmények esetén 64 különböző parancsunk is lehet. Így nem csak felkapcsolhatjuk a szirénát, vagy bekapcsolhatjuk az indexet az autónkon, de akár egy egész várost életre kelthetünk.

Az sbrickes csapat játékai meglepték a CES-re látogatókat. Balról jobbra: Lázár Zoltán, Bollobás Márk, Pásztor Lénárd Forrás: Origo

Nem számítógépezik a gyerek végre

Az SBrickkel 2013-ban jöttek a srácok. Elméletileg Magyarországon is lehet kapni, de most épp azt írja a forgalmazó honlapja, hogy nem rendelhető. Mindenesetre Amerikában 59 dollárba kerül.

Hiába lett népszerű a termék, az sbrickesek nem voltak teljesen elégedettek, mert azt látták, hogy mindenki csak arra használja, hogy a megépített játékait irányítsa. Pedig szerintük

sokkal több fantázia lakik a termékükben.

Erre most egy példát mutatnak a Tower Game-mel, ráadásul nemcsak a Mikulás és a CES vendégei őrülnek meg ezért, de befektetők is keresik őket.

Bár nem árulták el, hogy melyik, de egy nagy játékgyártó már érdeklődik az ötletük iránt. Szerdán már le is ültek a tárgyalóasztalhoz, hétfőn pedig újra meghívást kaptak, hogy a lehetséges befektető felsővezetőivel is találkozhassanak.

Játék vagy valóság?

– ez volt a legkevesebb, amit hallottunk a magyar standnál. Bár erre néhány percet várni kellett, elsőre nehezen felfogható, hogy mi is folyik itt.

Egyedülálló ötlettel álltak elő az SBricknél, hogy megmutassák, mire is lehet képes a találmány. Egy játékrendszert dolgoztak ki, amiben

az események egy része a mobilunkon történik, míg a többi a valóságban, a nappali szőnyegén.

A Tower Game úgy kezdődik, hogy minden játékos felépíti a saját vártornyát, aminek kötelező eleme az ágyú és a zászló. Ezt az építményt az SBrick segítségével mobillal irányíthatják.

A cél, hogy az ágyúval megfelelően célozva kilőjük a másik tornyában lévő zászlót. A mobilon eközben bónuszokat is kaphatunk, ezzel teljesen két világ, a képernyő és a valóság közé kerül a játékélmény. A mobilon átvehetjük az irányítást a másik tornya felett, majd a nappaliban célozva ledönthetjük egy harmadik játékos várát.

Ez az, amit még csak filmekben láthattunk. Pásztor Lénárd, a csapat vezetője szerint

Ha a tárgyalások jól zajlanak, akkor még sok hasonlóan működő játékkal találkozhatunk a jövőben. A lehetőségek végtelenek, akár egymás ellen harcoló robotnyulak is jöhetnek, amiket a mobilunkon kell majd etetni. Mindez egy nagy gyártó neve alatt, de a magyar csapattól.

Mindeközben a másik, CES-en bemutatkozó startup, a Brewie körül is felpörögtek az események. Arról, hogy mit profitálhatnak a kütyükiállításon való részvételből, az alábbi videón Marozsi László (Magyar Nemzeti Kereskedőház) és a két alapító cégtulajdonos, Pál Marcel, valamint Tél András beszél.

A CES kütyüexpón kinn van az Origo tudósítója, aki a legfrissebb hírekkel jelentkezik. Kövesse Facebook-oldalunkat, hogy ne maradjon le semmiről!