Vágólapra másolva!
A Peridot Line Kft. jogsértő módon reklámozta a Peridot ásványvizet, mert tiltott gyógyító és megalapozatlan, egészségre vonatkozó hatásokkal, valamint egészségügyi szervezeti ajánlással népszerűsítette azt. A Gazdasági Versenyhivatal a cégre 1,3 milliós bírságot szabott ki.
Vágólapra másolva!

A Peridot ásványvíz általános közfogyasztásra készült élelmiszernek minősül egyéb, különleges táplálkozási célú élelmiszerként történő nyilvántartásba vétele hiányában.

A GVH szerint a Peridot Line Kft. jogszerűtlenül népszerűsítette ásványvizét több televíziós műsorban és honlapján is 2014 januárjától májusáig.

A társaság ezen felül a Magyar Vöröskereszt ajánlásával, s az egészségügyi szervezet logójával népszerűsítette az ásványvizet 2015 márciusáig. Mivel élelmiszerről van szó ez tilos az európai szabályozása szerint.

Forrás: Thinkstock

A vizsgálat során nem nyert bizonyítást, hogy megtévesztők lettek volna a termék deutérium-tartalmával kapcsolatos állítások, így e vonatkozásban a GVH megszüntette az eljárást.

A GVH a szokásos módon kiszámított bírság felét szabta ki, mert a társaságnak tartozásai vannak, és a bírság összege a cég fennmaradását is veszélyeztetné. A Peridot Kft.- nek részletfizetést is engedélyezett a versenyhivatal.