Megveszi a Bálnát is az MNB

önkormányzati választás 2014.
A Fidesz-KDNP önkormányzati választási eredményvárójának helyszíne
Budapest, 2014. október 12. A Fidesz-KDNP önkormányzati választási eredményvárójának helyszíne, a budapesti Bálna kereskedelmi, kulturális és szórakoztató központ 2014. október 12-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Bank a Bálnát is kiszemelte magának. A hányattatott sorsú Duna-parti épület kihasználtsága alacsony. A főváros örül, ha behozza az üzemeltetési költségét. A jegybank látogatóközpontot és pénztörténeti múzeumot alakítana ki benne.
Vágólapra másolva!

A Nol.hu-n megjelent cikk szerint Matolcsy György, hogy eladó-e az épület. De már azóta levelet is írt Tarlós István főpolgármesternek, amiben jelezte vételi szándékát. A lap úgy tudja, hogy a tárgyalások megkezdődtek, de részleteket még nem lehet tudni. Az sem kizárt, hogy pályázatot írnak ki az értékesítésre, hátha valaki többed ad az épületért.

A Fidesz-KDNP önkormányzati választási eredményvárójának helyszíne is a budapesti Bálna volt Fotó: Máthé Zoltán - MTI

Örülnek, ha visszajön a pénz

A bálnában 5000 négyzetméter májusban még üresen kongott. Annak ellenére, hogy már ideköltöztették a Fővárosi Piac és Csarnok Igazgatóság használtcikk-piacát és a Budapest Galériát is. A Városliget felújításának végéig a Közlekedési Múzeumot gyűjteménye is itt van. De még így is 70 százalék alatt van az épület kihasználtsága.