Megvannak a Legjobb Munkahelyek, ott még hibázni is lehet

Legjobb Munkahely díj, Mapei Kft.
Vágólapra másolva!
Az idén 16 magyarországi vállalat kapott "legjobb munkahely" bizonyítványt a Aon Hewitt humánerőforrás tanácsadó cég felmérése alapján, a díjakat szerdán adták át.
Vágólapra másolva!

Az idén tizenötödik alkalommal készített kutatásban 76 vállalat vett részt, összesen 32 000 munkavállaló és 450 felsővezető válaszait dolgozták fel.

Emberközpontúság, őszinte kommunikáció

Az idén kitüntetett vállalatok dolgozóinak 79 százaléka érzi úgy, hogy a szervezetükről, mint munkahelyről kialakult külső kép összhangban áll személyes tapasztalataikkal. A legjobbaknál a megkérdezettek 81 százaléka ért egyet azzal, hogy ha

a vállalat sikeresen eléri a kitűzött céljait, a pénzügyi eredményekből a dolgozók is részesülnek,

szemben az 55 százalékos magyar átlaggal. Ezen kívül a felsővezetés emberközpontúsága és őszinte kommunikációja, a fejlődési és előrelépési lehetőségek, az elismerés, valamint a hatékony munkavégzés feltételeinek megteremtése különbözteti meg leginkább a legjobbakat. Azt, hogy ez megtérülő befektetés, a pénzügyi mutatók is igazolják - derül ki a felmérésből.

A legjobb munkahelyeknek járó plakettek Fotó: Kecskemeti David

Nyertes nagyvállalatok

Az ezernél több munkavállalót foglalkoztató nagyvállalati kategóriában az Allianz Hungária Zrt., a Diageo Üzletviteli Szolgáltatások Kft., a dm Kft., valamint a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. lett a legjobb munkahely.

Nyertes középvállalatok

A közepes, 250-1000 fős vállalatok közül a B. Braun Avitum Hungary Egészségügyi Szolgáltató Zrt., a Decathlon Magyarország és az Eurofamily érdemelte ki a címet.

Nyertes kisvállalatok

A kisebb, 50-250 fős cégek legjobbjai lettek az Alpiq Csepeli Vállalatcsoport, az Atlas Copco-Industrial Technique Hungary Kft., a Cisco Systems Magyarország Kft., a Faulhaber Motors Hungaria Kft., a Hilti Hungária Kft., a Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt., a Macher Gépészeti és Elektronikai Kft., a MAPEI Kft. és a Veeva Systems Hungary Kft.

A versenyképes fizetés is fontos

A díjátadón Veres Rita, az Aon Hewitt cégvezetője a kutatás eredményeit összegezve elmondta: a 2015-ös évet a munkaerőért folytatott küzdelem jellemzi, ezt igazolják az adatok is. Hozzátette, egyre több vállalatnak okoz gondot nem csupán a tehetségek megtartása, hanem a céghez vonzása is.
Cseresnyés Pétert, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára kifejtette:

a versenyszférában még több munkahelyre van szükség,

amihez biztosítani kell a megfelelő képzettségű és mennyiségű munkaerőt, de a hazai bérek felzárkóztatását sem lehet figyelmen kívül hagyni, hiszen a fiatalok itthon tartásához a versenyképes fizetések elengedhetetlenek - mondta az államtitkár.