Az autósoknak már csak egy hetük maradt

Átlagosan 15 százalékkal drágult a kgfb idén
Vágólapra másolva!
Már csak egy hetük maradt azoknak az autósoknak, akik a kötelezőkampányban biztosítót szeretnének váltani. Új biztosítót ugyan december végéig választhatnak, de a réginél december 1-jéig fel kell mondaniuk a szerződésüket. A biztosítások 84 százalékán öt biztosító osztozik az idei kampányban, az átlagdíj 13 400 forint körül mozog.
Vágólapra másolva!

A kötelezőkampány félidejében változás történt a legnépszerűbb biztosítók dobogóján: az első két helyen továbbra is a K&H és az Union áll, a Signal viszont feljött a harmadik helyre, immár több mint másfél százalékkal maga mögé szorítva az Allianzot. Az ötödik helyen továbbra is a Groupama áll. A felsorolt öt biztosító seperte be eddig az új szerződések 84 százalékát, a fennmaradó 16 százalékon osztozik a többi kilenc biztosító, tájékoztat a Netrisk.hu biztosítási portál.

Aki vált, spórol

Az átlagdíj mértéke továbbra is 13 400 forint körül mozog, az új szerződést választók átlagosan mintegy négyezer forinttal fognak kevesebbet fizetni az eddigi biztosítójuk által megajánlott díjhoz képest.

13 400 forint körül van az átlagos köteleződíj 2015-ben

Sokan hagyják a végére

Az év végi évfordulós kötelező biztosítással rendelkezőknek már csak egy hetük maradt arra, hogy eldöntsék: elfogadják-e jelenlegi biztosítójuk ajánlatát a következő egyéves időszakra, vagy inkább szerződést váltanak. A Netrisk.hu előző évekből származó adatai azt mutatják, hogy az autósok jelentős része a határidő-közeli napokra hagyja a döntést. 43 százalékuk az utolsó héten lép, vagyis az utolsó napokban komoly mértékben felpörög a biztosításváltások száma, még közel százezer felmondás várható.

December 1. a határidő

"Az autósok hagyományosan szeretnek az utolsó pillanatban lépni. Arra azonban mindenképpen figyelniük kell, hogy miközben az új szerződést ráérnek december végéig kiválasztani,

- mondta Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója.