A jelzáloghitelesek kötelező gondolkodási időt kaphatnak

Miről szólnak valójában a Mindfulness terápiák?
Tudatos élet
gondolkodik, gondolkodó, nő, kétkedés, kétkedő, elveszett
Vágólapra másolva!
A jelzáloghitelt felvevőknek vagy ingatlant lízingelőknek háromnapos gondolkodási idő járhat a szerződés aláírása előtt az országgyűlés gazdasági bizottságának módosító javaslata szerint.
Vágólapra másolva!

A pénzügyi közvetítőrendszer egyes elemeit módosító törvényjavaslathoz nyújtott be módosítót november 24-én, kedden az országgyűlés gazdasági bizottsága. Ebben az szerepel, hogy a jelzáloghitelt felvevőknek vagy ingatlant lízingelőknek meg kell kapniuk a szerződéstervezetet 3 nappal az aláírás előtt, addig nem fogadhatják el a szerződésben szereplő ajánlatot.

Legyen idő átgondolni

A bizottság azzal indokolta a haladékot, hogy így "kellően átgondolhatja" a hitel felvevője, illetve a lízingelő a szerződés tartalmát.

Az MSZP-sek kárpótolnák a honvédeseket

A bizottság többsége nem támogatta azt a szocialista képviselők által benyújtott országgyűlési határozati javaslatot, hogy a kormány kárpótolja a Honvéd Egészségpénztár tagjait, a Buda-Cash brókerház tulajdonosai által birtokolt BRB Bankban beragadt 1,8 milliárd forintért. Bánki Erik (Fidesz) bizottsági elnök azonban megígérte, hogy egyeztet a kormány tagjaival a megoldásról.