Megvan az idei ünnepi szezon sztárja

New Yorkban így várták a gyerekek, hogy rávethessék magukat az akciókra egy játékboltban
NEW YORK, NY - NOVEMBER 27: A boy waits to enter the Toys R Us in Times Square on November 27, 2014 in New York, United States. Black Friday sales, which now begin on the Thursday of Thanksgiving, continue to draw shoppers out for deals and sales. Andrew Burton/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Geomag építőjáték lett idén az Ország Játéka, ami azt jelenti, hogy ez lehet az ünnepi szezon sztárja. A készségfejlesztő játék a közönség tetszését is elnyerte. A műszaki cikkek után a játékok a legkelendőbb termékek ebben az időszakban. A játékboltok jelentős akciókkal igyekeznek erre rásegíteni, hiszen bevételüknek legalább felét az ünnepi vásárlások kapcsán szerzik.
Vágólapra másolva!

Idén az Ország Játéka versenyben szereplő összes játék közül a legtöbb szavazatot a Geomag kapta. A mágneses építőjáték lett a közönségdíjas, illetve a zsűri is ezt a játékot hozta ki abszolút győztesként. Az Ország Játéka versenyt 2013-ban indították el azzal a céllal, hogy segítsék a szülőket eligazodni a hatalmas játékválasztékban.

Vásárlási lázban égünk

A karácsonyi vásárlási láz már november elején az internetes vásárlás napjával elkezdődött. Múlt hét pénteken az Extreme Digital ajánlott fekete pénteki akciókat, és hatalmas sikernek könyvelték el a kezdeményezést. Emellett a november közepén kiadott karácsonyi játékkatalógusok, a tévéreklámok, valamint a további novemberi vásárlásösztönzők is szerepet játszanak abban, hogy

bőven az adventi időszak előtt elkezdődik a karácsonyi szezon.

A műszaki és számítástechnikai cikkek és a könyvek után a játékok a legtipikusabb termékek az ilyen akciókban.

A Geomag mágnese játék lett az Ország Játéka Forrás: Formatex

Készségfejlesztő játék az ország játéka

A Geomag mágnesek segítségével térbeli formák kialakítására alkalmas készségfejlesztő játék.

Az idei év legkedveltebb Geomag-játéka a Mechanics,

ami egy mozgatható, mágneses építő készlet, melyből sokféle épület, állat, vagy egyedi építmény készülhet a mágneses rudak és panelek segítségével.

Az idei karácsony másik nagy újdonsága, a saját kategóriájában szintén közönségdíjas

Lucy kutyus, amely egy gazdája utasításait követő interaktív kutya,

leül, táncol, lefekszik, eszik, puszit és pacsit ad.

A gyerekeknek is izgalmas időszak a karácsony előtti néhány hét Forrás: AFP/Andrew Burton

A karácsonyból a legtöbbet kihozni

Az internetes vásárlás kifejezetten dinamikusan fejlődik: a Játékszigetnél a kiskereskedelmi forgalomban értékesített termékek 9 százalékát a weben rendelték az elmúlt évben. Közvetlenül a vasárnapi boltzár bevezetése utáni időszakban a vasárnapi forgalom megnőtt, de az utóbbi hónapokban visszatért közel a korábbi szintre. A Játékszigetet üzemeltető Formatexnél akár 10-80 százalékos engedmény is ígérnek több száz termékre az elkövetkező időszakban.

"Erős karácsonyi forgalomra számítunk idén. Bolthálózatunk

Nem mindegy ezért, hogy mikortól indítjuk a karácsonyi vásárlásösztönző programokat. Tavaly csatlakoztunk a fekete péntekhez kapcsolódó akciókhoz és forgalmunk aznap megháromszorozódott” – mondta Borhi János, a Formatex ügyvezetője.