Tűzveszélyes szárítógépeket dobtak piacra

Vágólapra másolva!
A 2004 áprilisa és 2015 októbere közt vásárolt Hotpoint-Ariston és Indesit márkájú szárítógépek egy hiba miatt maguktól kigyulladhatnak. Az Indesit minden ilyen típusú gépet ingyen átalakít.
Vágólapra másolva!

Szárítógépeinek biztonsági hiányosságaira figyelmeztet az Indesit: a cég a 2004 április és 2015 október között gyártott és forgalomba hozott szárítógépei kigyulladhatnak. Az esetleges hiányosságok miatt ingyenes otthoni javítási akciót indítanak - közölte a cég.

Ne hagyják magukra a gépeket!

A cég arra kéri a magyar fogyasztókat, hogy ha 2004 április és 2015 október között vásároltak Hotpoint-Ariston és Indesit márkájú szárítógépet, forduljanak az ügyfélszolgálathoz, vagy hívják a helyi tarifával hívható 06 40 989 900 telefonszámot.

A közlemény szerint a fogyasztók

a javításig továbbra is használhatják az érintett termékeket, ha működés közben nem hagyják felügyelet nélkül azokat.

Amennyiben a termékeket nem javítják ki, néhány ritka esetben

előfordulhat, hogy a szárítás során keletkező pihék és szöszök hozzáérhetnek a fűtőelemhez,

ami tüzet okozhat - közölték.

Az újak már nem tűzveszélyesek

A tájékoztatás szerint a Whirlpool Corporation még 2014 októberében vásárolta fel az Indesitet. Ezután az Indesit a Whirlpool biztonságtechnikai szakértőinek bevonásával kezdte meg termékportfóliójának felülvizsgálatát. 2015-ben két Indesit szárítógépnél további részletes vizsgálatot kezdeményeztek, aminek redményeit a szabályozó hatóságok számára is megküldték, és az egyeztetések eredményeként az Indesit meghirdette a javítási akciót az érintett termékekre.

A vizsgálatot követően az Indesit változtatott a gyártási eljárásokon, így a 2015 októbere után gyártott gépek nem érintettek az akcióban - közölte a cég.