Rámozdult az IKEA a vasárnapokra

IKEA, zászló,
IKEA áruház Kínában
Vágólapra másolva!
Öt egymást követő vasárnap nyitva lesznek a magyarországi IKEA-k. November 22-től több ezer bolt nyitja ki ajtaját a vásárlók előtt. November 29-től pedig egy időre búcsút inthetünk a vasárnapi boltzárnak.
Vágólapra másolva!

November 22-én vasárnap beindul a vásárlási roham. Két magyarországi IKEA, több Auchan és Media Markt is úgy döntött, a négy adventi hétvége előtti vasárnap már beengedi boltjaiba a vásárlókat.

Vagyis egymás után 5 vasárnap nyitva tartanak.

Forrás: AFP/Iroz Gaizka

A karácsony közeledtével egyre bővül a vasárnapi boltlista.

Az Aldi november 22-én vasárnap a balatoni boltok kivételével az összes boltját kinyitja.

Az Auchanok közül a maglódiban, a budaörsiben és a szegedi áruházban lehet november 22-én is vásárolni.

A Müller drogérialánc is több üzletével kivételezik.

Két Media Markt is kinyit, az egyik a Duna Plázában a másik pedig Budaörsön.

A Sparnak hét üzlete van, ami minden vasárnap nyitva van, emellett most vasárnap további hét boltjával kivételezik az áruházlánc -írja a mindenar.hu.

Évente öt vasárnap kivétel

Egy évben öt vasárnapot választhatnak a kereskedelmi egységek, amikor a hét utolsó napján is nyitva tarthatnak. Magyarországon március 15-e óta vasárnaponként nem nyithatnak ki a kereskedelmi egységek.

Fotó: Nagy Attila - Origo

A szabályozást a családok védelme miatt vezették be, hogy vásárlás helyett inkább pihenéssel töltsék a hetedik napot. Csak a kisboltok, családi vállalkozások tarthatnak nyitva vasárnaponként, őket viszont a friss kenyérért vagy a tejfölért megrohamozzák vasárnap a vevők.