A Volkswagen egész oldalas hirdetésben kér bocsánatot

VW - Logo VOLKSWAGEN VW SQUARE FORMAT
A rusty VW Logo on the hubcap of an old VW Beetle at a garage in Kaufbeuren, Germany, 5 November 2015. PHOTO: KARL-JOSEF HILDENBRAND/DPA
Vágólapra másolva!
A legnagyobb amerikai lapokban, egész oldalas hirdetés formájában jelentetett meg a Volkswagen egy bocsánatkérő levelet. A levelet a cég vezérigazgatója írta alá.
Vágólapra másolva!

"Azon dolgozunk, hogy mindent jóvá tegyünk" - így kezdődik a Volkswagen bocsánatkérő levele, amit egész oldalas hirdetés formájában tettek közzé több mint 30 amerikai újságban. A levél Michael Horn, a VW-csoport elnök-vezérigazgatója aláírásával jelent meg, tudósít a Theverge.com.

Fáradhatatlanul dolgoznak

Michael Horn rögtön a levél elején emlékezteti a VW-tulajokat, hogy az elmúlt hetekben már többször bocsánatot kértek a dízelbotrány miatt. Rögtön ezután az érintettek türelmét kéri, amíg sikerül megtalálniuk a végső megoldást, amin egyébként állítása szerint "fáradhatatlanul" dolgoznak.

A legnagyobb amerikai lapokban

A hirdetés többek közt a következő lapokban jelent meg: USA Today, New York Times, Washington Post, Chicago Tribune, Los Angeles Times.

Ezután felhívja az érintett autótulajdonosok figyelmét arra a kártérítéscsomagra, amit meglévő és jövőbeli ügyfeleiknek ajánlanak. A csomag egy 500 dollárral (145 ezer forinttal) feltöltött hűségkártyát (ez bárhol, bármire elkölthető), egy 500 dolláros VW-kereskedői kártyát és 3 évnyi ingyenes autómentési szolgáltatást tartalmaz.

Vissza akarják szerezni a bizalmat

"Őszintén reméljük, hogy az Ön felbecsülhetetlen bizalmának visszaszerzésére tett első lépésként értékeli ezt" - teszi hozzá Michael Horn. A hirdetésben arra a honlapcímre is emlékeztetik a VW-tulajokat, ahol ellenőrizhetik, hogy autójuk az érintett járművek között van-e.

Az amerikaiak perelnek

Az Egyesült Államokban már több mint 200 per indult a német autógyártó ellen. A céget az autótulajdonosok azért perelik, mert komoly anyagi kárt szenvedtek el: a dízelbotrány miatt jelentősen csökkent az autóik értéke.