Meglepődtek a tableteladásokon

google kereső tableten kép
This picture taken on May 13, 2013 in the French western city of Rennes shows a woman choosing Google Search (or Google Web Search) web search engine front page on her tablet. A report by a French expert panel published on May 13, 2013 recommended imposing taxes on smartphones and tablets but rejected a call for search engine Google to be charged for linking to media content. The nine-member panel, headed by respected journalist and businessman Pierre Lescure, said in the keenly awaited report that the revenue gained from the proposed new taxes could help fund artistic and creative ventures. AFP PHOTO / DAMIEN MEYER
Vágólapra másolva!
A tartós műszaki cikkek értékesítése az előző negyedévi 4,9 százalékos bővülést követően 3,0 százalékkal nőtt Magyarországon az idei harmadik negyedévben a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva, a teljes értékesítési összforgalom 125,1 milliárd forintot tett ki. A növekedés fő motorját a telekommunikáció, valamint a háztartási nagygépek jelentették.
Vágólapra másolva!

A telekommunikációs szektor teljesítménye továbbra is a legerősebbek közé tartozik: a teljes eladás 11,3 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest.

Az emelkedés hátterében az okostelefonok állnak

– derül ki a GfK kutatásából.

A mosógépcserékre várnak a boltok

A háztartási nagygépek piacán több negyedév kétszámjegyű emelkedése után lassult a növekedés, a harmadik negyedévben csak 7,2 százalékos a növekedés.

Egyedül a hűtőszekrények tudták tartani a kétszámjegyű növekedést.

A mosógéppiac a mosógépcsere-programra készül, a harmadik negyedév minimális erősödése után kimagasló értékesítés várható az év végére.

Forrás: AFP


A háztartási kisgépek piacán minimális visszaesést mért a GfK, az értékesítés 2015 harmadik negyedévében 0,5 százalékkal maradt el. A csökkenés mögött a két legnagyobb kategória - a porszívók és az ételelőkészítő eszközök - iránt mérséklődő kereslet áll.

A tablet már nem slágertermék

A szórakoztató elektronikai piacon is visszaeséssel zárult a negyedév, az értékesítési összforgalma 2 százalékkal csökkent. Az információs technológiai termékek forgalma értékben 5 százalékkal elmaradt az előző év azonos időszakáétól. Meglepő módon a tabletekből fogyott a legkevesebb, kétszámjegyű csökkenést mutatott eladásuk a tavalyi évhez képest. Minden jel arra mutat, hogy ez a termékcsoport már elérte a telítődési pontot.

Forrás: AFP/Damien Meyer

Az irodatechnikai eszközök eladása 7 százalékkal maradt el az előző év azonos időszakától. A csökkenés egyaránt érintette a hardvereket - nyomtatókat és multifunkciós eszközöket, a fotószektor 11 százalékkal alacsonyabb értékesítési forgalmat ért el a harmadik negyedévben.