A menekültekkel együtt is népszerű Budapest

Az Országház látható az Emerald Waterways ausztrál hajóstársaság szállodahajójának uszodája felől Budapesten. Budapest továbbra is a dunai folyami hajós turizmus megkerülhetetlen központja, a szállodahajók vendégforgalma várhatóan idén is 10 százalék feletti bővülést mutat majd - közölte ezen a napon a Magyar Turizmus Zrt
Vágólapra másolva!
Magyarország továbbra is kedvelt úti cél, Budapest népszerűsége töretlen volt szeptemberben még úgy is, hogy ez volt a migránsválság talán legkritikusabb hónapja - mondta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára.
Vágólapra másolva!

A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 7,3, a belföldi vendégeké 5,8 százalékkal nőtt szeptemberben az egy évvel korábbihoz képest, a kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakákban mért forgalma összességében 6,7 százalékkal bővült - kommentálta az államtitkár M1-en a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatait.

Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Ruszinkó Ádám kiemelte: a szállodaszövetség adatai szerint 90 százalék körüli a budapesti szállodák kihasználtsága, ami azért fontos, mert a külföldi vendégek mintegy 70 százaléka Budapestre jön, vagy megfordul a fővárosban.

Hozzátette: a szeptemberi adatok alapján a továbbiakban is bővülésre lehet számítani a szálláshelyek forgalmában.