Egy diszkontlánc lett a plázastop legnagyobb vesztese

Görögország válság, külvárosi Lidl üzletben, tartós élelmiszerek, rizs, a cukor, száraz tészta,
Görögország válság, külvárosi Lidl üzletben,a lakosság tartós élelmiszerek vásárol. megnőtt a rizs, a cukor és a száraz tészta eladása. A képen a fogyóban lévő tésztás pultnál. 2017.07.06.
Vágólapra másolva!
A Lidl a Plázastop-törvény legnagyobb vesztese. A német diszkontlánc 28 áruházzal szerette volna bővíteni bolthálózatát, ebből mindegyiket elutasították. De a plázastop miatt nem épülhet Tesco Szentendrén vagy Auchan Szolnokon.
Vágólapra másolva!

2014. december 31-ig 142 plázastop alóli felmentést megadó határozatot küldtek ki. Csak egy ismert nemzetközi áruházlánc kapott felmentő határozatot, ez az IKEA – írja a Pénzcentrum.

A Lild összes beruházását elutasították, ezzel szemben több CBA- és Coop-egység is felkerült a támogatott beruházások listájára.

Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

A 2015. február 1-jétől hatályos új plázastop törvény szerint országos illetékességgel a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal vezetője jár el szakhatóságként, 2014. december 31-ig ez a Nemzetgazdasági Minisztérium hatáskörébe tartozott.

2014. december 31-ig a plázastop alól 142 esetben felmentést adott a hatóság, 90 esetben pedig a kérelmet elutasították.

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal azt közölte, hogy a 2015. szeptember közepéig beérkezett 60 megkeresésből 24-et bíráltak el érdemben: 21 esetben támogató, 3 esetben pedig elutasító tartalmú szakhatósági állásfoglalást adtak ki.

Szeptember közepén még 24 eljárás volt folyamatban, míg 6 eljárás esetében az ügyfél kérelmére, szintén 6 esetben pedig a hatáskör hiánya miatt kellett felfüggeszteni az eljárást.