Felszámolás indult a Figyelő kiadója ellen

Aprópénzért szorongatja a médiát a kormány, újság, újságosstand
Vágólapra másolva!
A bíróság elrendelte a Figyelő hetilapot is kiadó MediaCity Magyarország felszámolását. A két tulajdonos között évek óta tartó vita élesedett ezzel ki. A többségi tulajdonos visszakozik, rendezni akarja a tartozást.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Törvényszék megállapította a MediaCity Magyarország Kft. fizetésképtelenségét, és elrendelte a kiadóvállalat felszámolását; a kijelölt felszámoló a budapesti Economix Zrt. - derül ki a Cégközlönyből. Egy régi, 2013. április 29-én benyújtott felszámolási kérelem emelkedett most jogerőre.

A felszámolási eljárás egy mindössze 2,5 millió forintos tartozás miatt indult el és azt a többségi tulajdonos rendezni akarja, így akár egyezség megkötésével kikerülhet a felszámolás alól a lapkiadó - írja a Napi.hu.

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

A kiadó a Figyelő mellett a Hello, Családi lap, a Chip, az IPM, a Digitális fotó, a Motorrevü és a Műszaki Magazint jelenteti meg, kiadja, illetve szervezi a Top200-at és konferenciáit.

A kisebbségi és a többségi tulajdonos közti vita 2013 elején mérgesedett el, és azóta is tart. A Céginfo.hu adatai szerint a MediaCity jelenleg 49 dolgozót foglalkoztat, két évvel korábban 61 fő volt a létszám. Tavalyelőtt még 60 milliós veszteséggel zárták az évet, tavaly viszont a 884 milliós árbevétel mellett 11 milliós adózott eredményt értek el.