Új Ikea nyílhat Budapesten

IKEA
Vágólapra másolva!
A svéd bútoráruház már megvette a telket Budapest XXIII. kerületében. Magyarországon ez lesz a harmadik Ikea, az alapterülete nagyobb lesz, mint a budaörsi áruházé.
Vágólapra másolva!

Az Ikea a mindenar.hu kérdésére közölte: "Az új áruháznyitások feltételeit az Ikea nemzetközi szabályzatban rögzítette. Egy-egy áruház létrejöttét számos hatástanulmány elkészítése előzi meg, s igen összetett szempontrendszer alapján mérlegeljük a nyitás lehetőségeit."

Elmondták azt is, hogy az új áruházat a soroksári Auchan melletti telekre építik.

A környéken az Auchanon kívül is lesz konkurenciája

az Ikeának, a közelben van egy OBI és egy Decathlon is, valamint a szintén bútorbizniszben érdekelt Jysknek és a Kikának is van ott üzlete.

Nagyobb, mint az eddigiek

Az áruháznyitás időpontját egyelőre nem árulja el az Ikea. Erről annyit mondtak: "A nyitás időpontjával kapcsolatban nem szeretnénk találgatásokba bocsátkozni, de ahogy a nyitás ütemezése véglegesedik, mindenképpen értesíteni fogjuk róla a közvéleményt, legkésőbb hat hónappal az átadás előtt."

A Vs.hu a pontos helyrajzi szám alapján megtalálta az interneten a korábbi tulajdonos Immochan levelét, amelyben tájékoztatja az önkormányzatot a telekeladásról. Ebből az derül ki, több mint 37 ezer négyzetméter nettó alapterületű áruházat kíván építeni az Ikea. A bútorlánc honlapján a két meglévő áruház (a budaörsi és az Örs vezér téri) 20 ezer, illetve 26 ezer négyzetméteres, vagyis - feltéve, hogy összevethetők a közölt négyzetméterek -

ez majdnem kétszer akkora lesz, mint a budaörsi

- derül ki a Vs.hu cikkéből.