Nem árverezi el Csányi Sándor cégeinek földjeit az állam

föld mezőgazdaság aratás betakarít dolgozik munkagép
Fadd, 2015. október 8. Munkagépek dolgoznak a kukorica betakarításán Fadd-Dombori határában 2015. október 8-án.
Vágólapra másolva!
Csányi Sándor cégeinek földjeit nem hirdete meg árverésre a nemzeti földalapkezelő. Az OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő Bólyi Zrt. és Dalmand Zrt.-vel korábban stratégiai megállapodást kötött a kormány. Lapinformációk szerint több más társaságnál is kiválharhatnak az értékesítéssel. Ezek akár mintagazdaságok is lehetnek.
Vágólapra másolva!

Nem hirdették meg árverésre se Somogy, se Baranya megyében azokat a földeket, amelyeket Csányi Sándor tulajdonában lévő cégek bérelnek az államtól. A Bólyi Zrt. és a Dalmand Zrt. is 2001-2003 –as privatizációjukkor kapták meg a hozzájuk tartozó földterületeket az államtól tartós bérletbe – írja az Agrárszektor.hu. A lap arra is felhívja a figyelmet, hogy A K-Monitor korábbi számításai szerint Csányi agrárérdekeltségei több mint 28 ezer hektár után jutnak területalapú támogatásokhoz, e földek jelentős része állami terület lehet.

Forrás: MTI/Kiss Dániel

Környező földeket eladhatnak

Az Agrárszektor.hu információi szerint a fenti cégeken kívül még 10 kiemelt társaságról lehet szó, amelyek földjeit nem írják ki árverésre. A lap úgy tudja, hogy ezeknek a cégeknek a területei mintagazdaságok lehetnek a jövőben.