Egyre erősebb a BMW-márka

BMW M2
Vágólapra másolva!
Jól pörgött a német BMW autógyár értékesítése az elmúlt negyedévben, ráadásul a menedzsment is optimista a további jövőt illetően. 
Vágólapra másolva!

Rekorderedmények érkeztek a BMW-től. A bajor luxusautó gyártó a Daimlerhez hasonlóan kiemelkedő forgalomról jelentett, a harmadik negyedév során 545 ezer autót adtak el, melyre eddig ebben a periódusban nem volt példa. A BMW sajátmárkás autói iránt is erős kereslet mutatkozott, ennek köszönhetően

minden eddiginél több autót értékesítettek a harmadik negyedéveket figyelembe véve.

A modellek közül idén az X5, X6 és az X4 is húzóterméknek bizonyult. A Mercedes és Audi luxuslimuzinjainak riválisa, a 7-es sorozat kifutóban volt, az október vége óta elérhető új modell a következő negyedévben húzhatja az eladásokat - írja az Equilor.

A MINI és a Rolls-Royce is jól teljesített, az elmúlt 9 hónap során az előbbi rekordot döntött, míg a Rolls-Royce története óta a második legerősebb 9 hónapját zárta.

Kína volt a leggyengébb láncszem

A régiókat tekintve Európa és Észak-Amerika mutatkozott a legerősebbnek, míg a stratégiailag fontos kínai piacon januártól szeptemberig csak 1,9 százalékkal nőtt a forgalom, mellyel a fő piacok közül az utóbbi teljesített a leggyengébben.

A számokat tekintve az árbevétel 14 százalékkal 22,3 milliárd euróra emelkedett, amely egybevágott az elemzői várakozásokkal. A 2,35 milliárd euróra bővülő üzemi eredmény verte a konszenzust. Az autógyártóknál kiemelten figyelt üzemi eredményhányad a személyautó szegmensnél 9,4 százalékról 9,1 százalékra romlott, de megfelelt a BMW 8-10 százalékos várakozásának.

A BMW a 9 havi eredmények után megerősítette éves várakozását, továbbra is mérsékelt ütemben emelkedő bevétellel és üzemi eredménnyel számolnak, miközben a személyautó szegmens haszonkulcsa 8-10 százalék között alakulhat - derül ki az Equilor reggeli hírleveléből.

Egyre jobban néz ki a részvény is

A kedvező gyorsjelentés hírére 0,7-0,8 százalékos pluszban kezdték meg a német autógyár részvényei a keddi kereskedést, ráadásul ránézve az elmúlt hónapok árfolyammozgására, jól látható, hogy a március óta látható csökkenő trendből októberben kitört a papír, ráadásul a 88-90 euró közötti ellenállási szintet is maga mögött hagyta az ár. Így minden adott ahhoz, hogy újra 100 euró fölé kerüljön a részvény.

A BMW részvény árfolyammozgása az elmúlt 1 évben Forrás: Investing.com, Investor.hu