A jövő héten indul a Duna House-részvények jegyzése

tőzsde, kereskedés, részvény, kereskedő, New York, Dow Jones
A Dow Jones index miatt aggódik az egyik kereskedő a New York-i tőzsdén.
Vágólapra másolva!
November 9-én indul a Duna House-részvények nyilvános értékesítése. A tervek szerint a társaság 3 millió, egyenként 50 forint névértékű részvényéből 1 millió darabot adnak el legfeljebb 4250 forintos áron hazai magán- és intézményi befektetőknek – jelentették be a mai sajtótájékoztatón a Budapesti Értéktőzsdén.
Vágólapra másolva!

A nyilvános jegyzés keretében minimum 180 ezer részvényt kínálnak fel, a pakett fennmaradó részét (820 ezer darab részvényt, amely maximum 100 ezer darab részvénnyel növelhető) zárt körben értékesítik. Amennyiben azonban a nyilvános értékesítés során jelentős túljegyzés mutatkozik a zártkörű értékesítésre szánt pakettből legfeljebb 600 ezer részvény átcsoportosítható.

Forrás: AFP/Spencer Platt

Az értékesítési időszak november 20-ág tart, de ha a felkínált részvények előbb elfogynak, a jegyzés az első 3 nap után lezárható. A vezető forgalmazó a Concorde Értékpapír Zrt. Az eladásban részt vesz még az Equilor Befektetési Zrt., az Erste Befektetési Zrt. és a Raiffeisen Bank Zrt.

Forrás: Duna House

A jegyzési igények kielégítésének mértékét és a végleges részvényárat jegyzési időszak lezárását követően 2 munkanapon belül határozzák meg. A végső eladási ár ugyanakkor nem haladhatja meg a (4250 forintos) maximális részvényenkénti árat.

Ha a zártkörű értékesítésben a maximális árnál kevesebbért kelnek el a papírok, úgy az lesz az irányadó a nyilvános jegyzésben résztvevőknek is.

Ha a szétosztható mennyiségnél többre adnak le jegyzési igény, a felkínált mennyiségből az első 500 ezer darab részvényt a kártyaleosztás elve alapján osztják szét, a fennmaradó mennyiséget pedig jegyzésarányosan.

Már nem csak az utcán találkozhatunk a Duna House névvel Forrás: (C) Garai Antal Atom

Emelik az alaptőkét

A nyilvános értékesítésből befolyó minimum 765, maixmum 4675 millió forint 95 százalékát a részvényeket eladó tulajdonos tőkeemelés formájában visszaforgatja a cégbe. A tőkeemelés mértéke legfeljebb 2508 millió forint lehet.

Ha a teljes felkínált pakett elkelne a meghirdetett maximális áron a tőkeemelés után a cég kapitalizációja (aktuális árfolyamon számolt értéke) 15,5 milliárd forint lenne. Ezzel a Régely Károly, a vezető forgalmazó Concorde Értékpapír Zrt. vezérigazgatója által a tájékoztatón elmondottak szerint

a Budapesti Értéktőzsde 11. legnagyobb cégévé lépne elő a Duna House.

Növekedés és osztalék együtt

A tőkeemelésből a csoport a regionális terjeszkedést, továbbá az ingatlan franchise hálózat bővítését valamint az egyéb tevékenységek fejlesztését finanszírozza majd Guy Dymschiz által elmondottak szerint. A csoport társtulajdonosa és társ-vezérigazgatója a tájékoztatón jelezte továbbá, hogy nem kívánnak szakítani osztalékpolitikájukkal sem: az eddigieknek megfelelően

az éves adózott eredmény 47 százalékát osztják majd fel a tulajdonosok között.