Felvásárolják a legnépszerűbb magyar szállásközvetítőt

Balatonmáriafürdő, 2015. július 7.
Fürdőző a balatonmáriafürdői strandon 2015. július 7-én. Az országos tiszti főorvos július 4-től július 8-án éjfélig hőségriadót rendelt el, mert ebben az időszakban eléri vagy meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Cel
Balatonmáriafürdő, 2015. július 7. Fürdőző a balatonmáriafürdői strandon 2015. július 7-én. Az országos tiszti főorvos július 4-től július 8-án éjfélig hőségriadót rendelt el, mert ebben az időszakban eléri vagy meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
Az OTP Bank és a PortfoLion befektetési alap megveszi Magyarország legnagyobb szállásközvetítő cégét, a Szallas.hu Kft-t. Előbbi 30, utóbbi 70 százalékos tulajdonrészt szerez. A cég és termékei megmaradnak, a cél a vezető szerep megőrzése a magyar piacon és a nemzetközi terjeszkedés.
Vágólapra másolva!

Az OTP Bank és a PortfoLion Regionális Magántőke Alap megvásárolja a Szallas.hu Kft. száz százalékos tulajdonrészét a Central Médiacsoporttól és a két alapító tagtól, Varga Zoltántól és Dorcsinecz Józseftől, közölte az OTP Bank október 27-én, kedden. A tranzakcióval a PortfoLion Regionális Magántőke Alap 70 százalékos, az OTP Bank 30 százalékos tulajdonrészt szerez a vállalkozásban.

A legnagyobb magyar szállásközvetítő

A Szallas.hu kft. piacvezető online szállásközvetítéssel foglalkozó társaság,

a magánszemélyek számára online szállásfoglalást biztosító szallas.hu portállal 2014-re közel 10 milliárd forintos forgalmat ért el.

További két terméke a kedvezményes utazási ajánlatokat kínáló szallasguru.hu és a vállalati rendezvényeket és utazásokat segítő konferneciahotelek.hu.

A szallas.hu Magyarország mellett a régió számos országában nyújt online szállásfoglalási szolgáltatást. A külföldi országok közül Horvátország, Lengyelország, Románia és Szlovákia a legmeghatározóbb piaca a vállalatnak.

Lengyelország a cél

A közlemény idézi Szigetvári Józsefet, a Szallas.hu ügyvezetőjét, aki elmondta: a társaság célja továbbra is a Szallas.hu Kft. belföldi vezető pozíciójának megerősítése, a jelenlét fokozása a meglévő külföldi piacokon, valamint az intenzív lengyelországi terjeszkedés.

Az OTP-é a Szallas.hu 30 százaléka Forrás: MTI/Varga György

Beleillik az OTP portfoliójába

A tranzakcióval az új tag kiválóan kiegészíti a főként céges utazásokra fókuszáló OTP Travel portfolióját, az applikációfejlesztéssel foglalkozó OTP Mobil esetében pedig a Szallas.hu Kft. online fizetésének webes és kliensoldali integrációja - bankkártya, SZÉP-kártya - során léphet fel szinergiahatás, mondta el Wolf László, az OTP Bank vezérigazgatóhelyettese.

Az ügyvezető marad

A Szallas.hu tökéletesen illeszkedik a PortfoLion Regionális Magántőke Alap (korábbi nevén Fordulat Tőkealap) megújult befektetési politikájához, hiszen egy érett, innovatív cég kiemelkedő növekedési potenciállal. Öt év alatt meghatározó, stabil szereplővé vált Magyarországon és megkezdte nemzetközi terjeszkedését a környező országokban. Molnár András, a PortfoLion vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta: az alap célja, hogy a hazai sikertörténetből regionális sikertörténet váljon, amihez véleményük szerint minden feltétel adott. A folyamatos fejlődésre további biztosítékot jelent Szigetvári József személye, aki a jövőben is a cég ügyvezetőjeként folytatja az eddigi sikeres építkezést - tette hozzá.