Eladják Simicska földjeit

Vágólapra másolva!
Simicska Lajos és Nyerges Zsolt földjei kerülhetnek elsőként kalapács alá. A kormányzattal szembekerült vállalkozók érdekeltségébe tartozó cégek azonban 2051-ig tovább bérelhetik ezeket a földeket. A Nemzeti Földalap öt megyében jelentette meg az árverési felszólításokat, az árverések legkorábban november 16-án kezdődhetnek.
Vágólapra másolva!

Az elsők között hirdette meg az NFA azoknak az állami területeknek az árverési hirdetményeit, amelyek a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt nagybefektetők érdekeltségében lévő Mezort-csoporthoz tartoznak. Győr-Moson-Sopron megyében a mosonmagyaróvári Lajta-Hanság Zrt., Vas megyében pedig a Sárvári Mezőgazdasági Zrt. és a Szombathelyi Tangazdaság Zrt. államtól bérelt földjei kerültek fel máris az értékesíteni kívánt területek listájára, amelyeket az NFA csütörtök éjjel jelentett meg saját honlapján – írja az Agrárszektor.hu.

A lap írása szerint ezek a cégek 25 ezer hektár után vettek fel állami támogatást 2014-ben. A bérleti szerződések ugyan az árverések után is érvényesek maradnak, de a vevők és a bérlők között kialakulhat vita az árakról.