Októbertől már bárkinek lehet Ferrarija

Frankfurti Autószalon
Vágólapra másolva!
Egyre közelebb kerültünk ahhoz, hogy mint egyszerű halandók is rendelkezhessünk a sportkocsik egyik ikonikus szereplőjével, a Ferrarival. 
Vágólapra másolva!

A Fiat Chrysler még tavaly októberben jelentette be, hogy tőzsdére vinné a luxus-sportautókat gyártó leányát, a Ferrarit, de most a CNBC úgy értesült, hogy akár már pénteken bejelenthetik a Ferrari tőzsdei bevezetésének (IPO) időpontját és részleteit. A részvény-kibocsátással az anyacég célja az, hogy adósságát leépítse.

A korábbi információk szerint leghamarabb október 13-án indulhat meg a kereskedés a papírokkal. A Fiat Chrysler tervei szerint a Ferrari részvényállományának mintegy 10 százalékát vinné tőzsdére, míg további 10 százalék a Ferrari család tulajdonát képezné, a maradék 80 százalékot pedig a Fiat részvényesek között osztana szét a vállalat. Ez azt jelenti, hogy jó eséllyel akkor juthatunk Ferrari részvényhez, ha előtte Fiat papírt vásárolunk. Az IPO közeledtével magasabb forgalomra számíthatunk a Fiat részvényei esetében - írja reggeli hírlevelében az Equilor.