Vasárnap is nyitva tartó Spar nyílik a belvárosban

spar
Vágólapra másolva!
Még a KDNP javaslatára megvalósult vasárnapi boltzár bevezetése előtt kezdték el felújítani a Klauzál téri piac épületét, amiben egy Spar is volt. A változó törvények miatt felértékelődött üzlet és maga a piac is újra kinyit most pénteken. Így lesz egy nagyobb Spar a belvárosban, ahol lehet vásárolni majd vasárnaponként is.
Vágólapra másolva!

A vasárnapi boltzárról szóló törvény szerint azok az üzletek, amelyek valamilyen piac területén vannak, nyitva tarthatnak vasárnap is. Van a CBA-nak is ilyen üzlete, például a Fény utcában. A Spar már régóta működtet egységet a Klauzál téren, de a piac felújítása miatt egy időre bezárt.

Most pénteken azonban újra kinyit. A piac is a helyén marad, tehát akár vasárnap is működhet az üzlet.

A hivatalos nyitvatartási idő: H-Szo: 6:30–21:00, V: 6:30–18:00

A Google Maps memóriája szerint a bolt régen is nyitva volt vasárnap. Bár akkor még csak délután egyig a mostani hat helyett.

A Spar közleménye szerint az átfogó felújítási és átépítési munkálatok eredményeként a vásárlókat egy teljesen modern és könnyen átlátható piactér várja, amely megtartotta az 1897-ben épült klasszikus vásárcsarnok minden sajátos belsőépítészeti jegyét. Ahogy fogalmaznak: „a megszépült piacon így valódi élmény a bevásárlás”, miközben a látogatók mindent egy helyen be tudnak szerezni.