Előzetesben maradnak a Quaestor-ügy gyanúsítottjai

Quaestor
Quaestor
Vágólapra másolva!
Mégis előzetes letartóztatásban marad a Quaestor-ügy három gyanúsítottja, mert a Fővárosi Törvényszék kedden másodfokon, jogerősen megváltoztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság korábbi, házi őrizetet elrendelő végzését - közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője.
Vágólapra másolva!

Bagoly Bettina tájékoztatása szerint a törvényszék az ügyészség fellebbezésének helyt adva, annak indokaival egyetértve változtatta meg az elsőfokú bíróság döntését, és fenntartotta mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatását.

Tovább maradnak előzetesben

Közölte azt is, ugyancsak ügyészségi indítvány alapján a bíróság meghosszabbította az előzetes letartóztatás idejét december 29-éig.

A törvényszék szerint továbbra is fennállnak a legszigorúbb kényszerintézkedést megalapozó okok,

így a bizonyítás megnehezítésének, valamint a szökésnek és az elrejtőzésnek a veszélye.

Továbbra is előzetes letartóztatásban marad a Quaestor-vezér Tarsoly Csaba Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az első fokon eljáró Budai Központi Kerületi Bíróság szerdán szüntette meg a Quaestor-ügy három gyanúsítottjának (Tarsoly Csabának és két munkatársának) előzetes letartóztatását, ám mivel a végzés ellen az ügyészség fellebbezett, a gyanúsítottak a másodfokú, jogerős döntésig sem mehettek haza.

A Quaestor-ügy három gyanúsítottjának előzetes letartóztatását március 29-én rendelte el a Budai Központi Kerületi Bíróság, a döntést később a Fővárosi Törvényszék helybenhagyta.

Már fél éve nyomoznak

A jegybank március 10-én részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, és felügyeleti biztost rendelt ki a céghez a társaságnál észlelt szabálytalanságok miatt. Előző este a Quaestor-csoport kötvénykibocsátó cége, a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett.

A Quaestor-ügynek eddig három gyanúsítottja van Fotó: Polyák Attila - Origo

A jegybank vizsgálata szerint a kft. 210 milliárd forint vállalati kötvényt bocsátott ki, ebből 150 milliárd forintnyi fiktív kibocsátás lehet. A kötvényeket a csoport értékpapír-kereskedő cége forgalmazta. Az ügyben a nyomozás március 11-én indult el.